Over ons

Het Energiehuis is een geliefd en één van de belangrijkste en dynamische podia in Zuid-Holland. Deze voormalige electriciteitscentrale telt maar liefst drie vlakke vloer theater- en concertzalen en drie popzalen, elf goed ingerichte oefenruimtes voor bands, 30 dansstudio’s, ateliers en lesruimtes. Geopend van vroeg tot ’s avonds laat is dit een plek waar je je verbeelding en creativiteit kunt prikkelen en vieren.

Het Energiehuis is een robuust gebouw waar sterke culturele merken werken en de zalen programmeren. Regelmatig programmeren zij gezamenlijk in het Energiehuis, zoals tijdens de jaarlijkse Dordtse Cultuurnacht.

BibelotToBe cultuurcentrum en Kunstmin organiseren en programmeren festivals, de beste nationale en internationale voorstellingen en concerten, evenementen en dansfeesten. Van pop tot klassiek, van kunst en design tot stand-up comedy, van toneel, moderne dans tot cabaret.

Iedereen van alle leeftijden, elke amateur of professional, van starter tot gevorderde, kan bij ToBe cultuurcentrum en de Popcentrale ook zijn of haar eigen creatieve en artistieke talenten verder ontwikkelen.

Het Energiehuis is landelijk zeer geliefd als eventlocatie. De vlakke vloer theater- en popzalen in het Energiehuis zijn voor bedrijven en particulieren zeer geschikt als locatie voor bedrijfspresentaties, feesten en vergaderingen. De twaalf multifunctionele kleine tot middelgrote studio’s zijn geschikt voor onder meer workshops en als break-out ruimte. Samen met de nabijgelegen Schouwburg zijn ideale eventcombinaties mogelijk.

Als start- of eindpunt van je bezoek biedt Grand-Café Khotinsky je een grandioze uitgaansgelegenheid met een open en gastvrij karakter. Het is een heerlijke ontmoetingsplek om voor of na een voorstelling of een concert af te spreken. Khotinsky is geopend voor lunch, diner en borrel.

Brandstof is het café van Bibelot. Je kunt er wegzakken in een lekkere fauteuil na een concert of voorstelling in het Energiehuis. Ook programmeert Bibelot er regelmatig concerten en dansfeesten. Kies uit het uitgebreide (bier) assortiment, stel zelf je tosti samen of laat je verrassen door één van de Brandstof specials. Kom opladen in Brandstof!