VPRO Tegenlicht Meet Up Dordrecht

Met elkaar in debat

Hoe krijgen we de broodnodige gedragsverandering voor elkaar zonder veel comfortverlies?
Ons consumptiegedrag moet op de schop. We weten immers welke schade en ellende we veroorzaken aan het klimaat met het eten van vlees, het kopen van luxegoederen en citytrips.

Eet je vegetarisch? Denk je na over je afval? Dan ken je vast wel de dilemma’s die hierbij komen kijken. Duurzaam gedrag kan ook doorslaan naar obsessie. Ook wel ‘ecorexia’ genoemd– een aandoening waaraan mensen ten onder gaan aan persoonlijk verantwoordelijkheidsgevoel voor het klimaat. Hoe maken we verantwoorde keuzes zonder daarmee ons geluk op te geven?

Een reis langs mensen die worstelen met het maken van de juiste keuzes bij het terugdringen van hun ecologische voetafdruk. En zelfs in klimaattherapie gaan om hun ‘ecopaniek’ onder ogen te komen. Kom met elkaar in debat op donderdag 12 april.

Klik hier om u aan te melden voor deze avond.

VPRO Tegenlicht is een reeks informatieve programma’s waarin nieuwe ideeën en trends binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap worden onderzocht. In het hele land worden regelmatig terugkerende Meet Ups georganiseerd naar aanleiding van de afleveringen. Dat gebeurt al in Rotterdam, Breda, Utrecht en Groningen, en nu dus ook in Dordrecht. De Tegenlicht Meet Up wordt georganiseerd door de Bibliotheek AanZet en Schouwburg Kunstmin.