Dordt in Cello – Concert Hexagon Ensemble

Voor jong en oud!

Dagboek van een cello door Timora Rosler op cello, het Hexagon ensemble en Maartje van Wegen als verteller. Een muzikaal verhaal voor groot, kleiner en klein.

Op een dag legt de beroemde instrumentenbouwer Stradivari zijn oor tegen zijn schors en zaagt uit het hart van de boom de ziel van een nieuwe cello. Het instrument wil graag de mensenwereld en de emoties die zij in hun muziek leggen, leren begrijpen. En hij begint aan een eeuwenlange ontdekkingsreis. De jonge cello voelt het ongeduld en de opwinding van de kinderen die de noten van Vivaldi studeren in het weeshuis in Venetië. Hij hoort hoe Haydn vertelt over het heelal dat hij in Londen door een telescoop heeft gezien en leert dat onze wereld er maar één van vele is. De cello kan zich blijven verwonderen over de mensen en de gebeurtenissen die in zijn leven als voorbijgangers komen en gaan.

Met muziek van onder anderen Vivaldi, Bach, Haydn, Brahms, Rachmaninov, Glazoenov, Britten en Schumann.

Vooruitlopend op het concert is er een voorprogramma met de jonge studenten van de kinderdag van “Dordt in Cello”. Meer informatie over de Kinderdag lees je HIER.