29 maart 2019

Loop elke dinsdag binnen bij de Kunst & Cultuur ochtend

Ouderen in de wijk en iedereen met (beginnende) geheugenproblemen, en mantelzorgers, kunnen elke dinsdagochtend binnenwandelen om elkaar te ontmoeten, van gedachten te wisselen. Een gastvrouw is aanwezig voor ontvangst en indien nodig voor advies en ondersteuning. Alles onder het genot van een lekker kopje koffie/thee.

Tot en met juni 2019 ben je elke dinsdag tussen 9.30 – 11.30 uur van harte welkom bij deze Inloop Kunst & Cultuur in het Energiehuis. Er zijn geen kosten aan verbonden.

De Inloop Kunst & Cultuur
Deze laagdrempelige inloop wil ruimte bieden om elkaar te ontmoeten in het Energiehuis, samen leuke dingen doen, elkaar steunen en een plek zijn waar je zonder drempels advies en informatie kunt krijgen op moment dat je er bent.

Onderzoek toont aan dat het meedoen, kijken en ervaren van kunst en cultuur het brein, het inlevingsvermogen en de creativiteit stimuleert. Ook verbetert het de fysieke gesteldheid. Elke maand staat in het teken van een andere Kunst & Cultuur activiteit.

MAART
Zing mee met Annemarie Rijkee
In maart zing je liedjes van vroeger met Annemarie Rijkee. Annemarie wordt begeleid door pianist Ferry de Jong. De liedjes die we ooit kenden, halen herinneringen terug van lang geleden. Je beweegt op de ritmes, die niet vergeten zijn. Je zult verbaasd staan van de liedjes die ineens terugkomen en waarvan je de tekst vanzelf mee gaat zingen.

APRIL en JUNI
Beweeg mee met Regina Magnus

De maanden april en juni staan in het teken van bewegen. Tijdens deze ochtend beweeg je op mooie muziek. Het hele lichaam wordt op een dansante en makkelijke wijze in beweging gebracht. Hierdoor worden de spieren versoepeld. Tijdens de activiteit spelen ‘met elkaar zijn’ en humor een belangrijke rol. De activiteit is zowel zittend op een stoel of staand te volgen en wordt afgestemd op wat iedereen lichamelijk aankan.

MEI
Teken mee met Joeri van den Anker
In mei maak je onder begeleiding van illustrator Joeri van den Anker leuke, creatieve tekeningen. Je kunt met verscheidende materialen werken aan kleine opdrachtjes. De fantasie wordt geprikkeld en vergroot. Er wordt gewerkt met potloden, markers en aquarelverf.

Cultuur Dichtbij Dordrecht
De Inloop Kunst & Cultuur, onderdeel van Cultuur Dichtbij Dordrecht, is een samenwerkingsverband tussen het Parkhuis, het Spectrum, de Gemeente Dordrecht, en ToBe cultuurcentrum waarbij inwoners uit Dordrecht elkaar ontmoeten via diverse culturele activiteiten. Cultuur Dichtbij; ontmoetingen waarbij oude verhalen herleven en nieuwe herinneringen gemaakt worden
.