18 september 2018

Grote Prijs van Dordt bij Popcentrale

Band Boost = Grote Prijs van Dordt
De bandcompetitie Band Boost is omgedoopt tot de Grote Prijs van Dordt en daarmee is er ook een nieuwe discipline toegevoegd: DJ-producer. Dat betekent dat er het komende seizoen twee muzikantencompetities gaan plaatsvinden in de Popcentrale en het Energiehuis te Dordrecht.

De laatste editie van de Band Boost werd gewonnen door metalband The Great Hurricane Escape en zij wonnen daarmee onder andere een optreden op Wantijpop, wat voor veel bands een belangrijke mijlpaal is. Zij spelen 5 januari 2019 ook op een speciale Grote Prijs van Dordt Showcase in de Power Stage van Bibelot, samen met tweede prijswinnaar No More Heroes uit Zwijndrecht.

De prijzenpakketten van de Grote Prijs van Dordt sluiten aan bij de behoeften die artiesten hebben en bevatten bijvoorbeeld te gekke optredens, promotiepakketten, fotoshoots en studiotijd. Het complete prijzenpakket wordt later bekendgemaakt. De Grote Prijs van Dordt is een duw in de rug van ambitieuze artiesten. De Popcentrale als centrum van de lokale popscene biedt hierbij ondersteuning aan de artiesten door middel van aansluitende prijzenpakketten, samenwerkingen met belangrijke partijen in de stad en, misschien wel het belangrijkste, biedt een podium voor deze artiesten.

Ambitieuze bands uit regio Drechtsteden opgelet. Schrijf je tot en met 2 oktober 2018 in voor de Grote Prijs van Dordt, categorie bands (voorheen Band Boost). Hiermee maak je kans op te gekke prijzen, zoals een optreden op Wantijpop 2019, Big Rivers 2019, studiotijd, een professionele fotoshoot en nog veel meer interessante prijzen die je carrière een stapje verder helpen.

Inschrijfcriteria bands

  • De meerderheid van de band woont binnen een straal van 30 kilometer van het Energiehuis in Dordrecht
  • De band kan 20 minuten aan eigen werk spelen
  • Er wordt op het podium live gespeeld
  • De band heeft audio opnames van minimaal drie nummers beschikbaar

Inschrijving
Ambitieuze muzikanten kunnen zich inschrijven voor de categorie BANDS of DJ-PRODUCER via https://www.popcentrale.nl/GrotePrijsvanDordt.
Voor de categorie BANDS kan dat tot 2 oktober 2018 14:00 uur en voor de categorie DJ-PRODUCER kan dat tot 1 november 14:00 uur.