'Ik voel me sexy als ik dans'

Nielson is benieuwd naar de dansmoves van verschillende bekende Nederlanders. In het kader van zijn nieuwe single, Sexy als ik dans, vraagt hij de BN'ers via Twitter hun danspassen te delen.

O.a. Jan Smit en Ruben van der Meer durfden het al aan. Nielson vraagt via het sociale netwerk ook om de danskwaliteiten van onder anderen Jandino Asporaat, Nick & Simon en Badr Hari.

Nielson deelde eerder al een filmpje waarin hij zijn eigen moves laat zien. "Na al jullie filmpjes is het tijd voor die van mij. Het maakt niet uit of je wel of niet kan dansen. Wees jezelf en dan ben je awesome!", schreef hij erbij. De fans van de zanger gaven hier massaal gehoor aan en deelden clipjes van hun danspasjes.

Stoel Kunstmin in centrale bibliotheek

Een rode, pluchen stoel uit de Grote Zaal van Schouwburg Kunstmin staat de pronken in de centrale bibliotheek van de Bibliotheekaanzet in Dordrecht. Zo worden bezoekers van de bieb attent gemaakt op de mogelijkheid om een stoel in de Grote Zaal te 'adopteren.'

Liefhebbers van theater in het algemeen en van Kunstmin in het bijzonder kunnen op deze manier een steentje bijdragen aan de toekomst van de schouwburg. Adoptanten zien hun naam terug op de stoel van hun keuze en op de website

Popcentrale en Bibelot rocken samen het nieuwe seizoen in

De Popcentrale en Bibelot rocken het seizoen in met een diverse mix van stijlen verdeeld over de Poplounge, Talent, Power en Main Stage tijdens Open Up op vrijdag 5 september. Van stevige garagerock en dansbare indie naar singer-songwriters en blazende bassen. Laat je verrassen door veelbelovende acts en aanstormend talent.

Sfeer proeven
Ga los op vieze en vuige klanken van de Fake O’s en gerse rock ’n roll dj’s in de Talent Stage of ga helemaal op in je eigen wereld met Silent Disco in de Poplounge. Luister naar de leukste bandjes als Adam & The relevants en Brandwerk in de Power Stage. En spring mee op de Bazzookas in de Main Stage! Oftewel kom de sfeer van het nieuwe seizoen proeven tijdens Open Up!  

Lees meer

Garagesale bij Schouwburg Kunstmin

Een ukelele waar Brigitte Kaandorp op heeft gespeeld is de ultieme trofee voor elke cabaretliefhebber. U maakt er kans op tijdens de garagesale van Schouwburg Kunstmin op zaterdag 13 september in Machine 3 in het Energiehuis. Te koop zijn onder meer spullen uit de oude inboedel van de schouwburg, publiciteitsmateriaal en (deels gesigneerde) cd’s en dvd’s. Bijzondere voorwerpen zoals de ukelele van Brigitte Kaandorp worden bij opbod verkocht. De opbrengst komt ten goede aan het nieuwe interieur van de schouwburg.

muziekpareltjes in de Talent Stage

Soms komen we bij Bibelot pareltjes tegen die in Dordrecht nog niet geschikt zijn voor het grote publiek, maar die het wel verdienen om in the spotlight te staan. Om jou als muziekliefhebber kennis te laten maken met deze veelbelovende artiesten geeft Bibelot deze acts een podium in het Energiehuis. Dit podium is de Talent Stage, de intieme zaal van de Popcentrale waar je de komende editie kunt genieten van Ming's Pretty Heroes. Deze band staat garant voor catchy popsongs en meeslepende ballads. Maar de bandleden zijn ook niet bang om af en toe een experimenteel sausje over hun nummers te gieten. Deze editie Ming's Pretty Heroes.
Lees meer over Ming's Pretty Heroes

Line-up Big Rivers Festival in Energiehuis bekend

Schrijf het in je agenda: van 10 tot 19 juli is het Big Rivers Festival. Ook dit jaar zijn er voor jong en oud vele Big Rivers activiteiten in het Energiehuis te beleven. En zoals je van Big Rivers gewend bent zijn alle evenementen gratis.

11 juli - Big Rivers aftrap met The Great Queen Rats
De Italiaanse tributeband The Great Queen Rats verzorgt de Big Rivers aftrap. Deze tributeband komt akelig dichtbij het origineel. Vanavond spelen ze de wereldberoemde hits van Queen als 'We Will Rock You' en 'Bohemian Rhapsody'. Na afloop is er Groovy Swing night met DJ Tin Wish Tin. Deze DJ draait de beste klassiekers, maar ook brengt hij de obscure nummers uit de jaren ’40 tot ’70 ten gehore. Van Funk en vette Northern Soul tot dansnummers uit de R&B en Swing periode.

16 juli - Ultra KiTs
Ultra Dordrecht organiseert Kinderpoppodium Ultra KiTs op de woensdagmiddag tijdens Big Rivers. Naast vele muziekoptredens van o.a. Popschool 4 kids en het populaire Junior Songfestival On Tour zijn er ook diverse kinderactiviteiten

18 juli - Kingston Kitchen ft. Dr Ring Ding
Fans van Ska, Jazz en Reggae kunnen zeker weten bij Kingston Kitchen terecht. Het menu bestaat niet alleen uit een selectie van Dr.Ring Ding's eigen composities en Ska classics. Maar ook bewerkingen van songs van Elvis Presley, AC/DC en Michel Legrand om er maar een paar te noemen. Support is er van Bang The Skillet en Dj Tin Wish Tin.

19 juli - HRTZ 18#
Genoeg Jazz en Blues gehoord tijdens Big Rivers? Dan is HRTZ 18# de oplossing. De volgende episode van het grootste Dubstep/DNB feest van de regio. Deze editie staan classic Dubstep en Liquid DnB centraal.

Show Nina Hagen definitief gecanceld

Helaas komt er geen vervangende datum voor het afgelaste concert van Nina hagen op 6 juni. Heb je kaartjes voor het concert gekocht dan hoef je niets te doen. Uiterlijk woensdag 25 juni wordt het bedrag op je rekening teruggestort. Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit bericht dan kun je deze mailen naar info@bibelot.net.

Energiehuis wint Gulden Feniks

Het Energiehuis is de winnaar van de NRP Gulden Feniks in de categorie transformatie. “Het Energiehuis is een perfecte symbiose tussen opdrachtgever, theatermanager en architect”, aldus de jury. NRP Gulden Feniks is dé prijs ter bevordering van en inspiratie voor duurzaam gebruik van de bestaande omgeving. 

Transformatie
De onafhankelijke stichting NRP (Nationaal Renovatie Platform) reikt de NRP Gulden Feniks ieder jaar uit aan de beste renovatie- en (gebieds)transformatieprojecten van Nederland. Het Energiehuis won in de categorie Transformatie. In deze categorie kwamen dit jaar de meeste inzendingen binnen: 30 in totaal.

Bestaande omgeving
NRP Gulden Feniks is een prijs voor bijzondere renovatie-, transformatie en herbestemmingsprojecten in de bestaande omgeving. Niet alleen economische aspecten, innovatie en technische uitvoering worden beoordeeld door de vakkundige jury. Facetten als de culturele waarde, duurzaamheid, functionele kwaliteit en maatschappelijke waarde van het project wegen zwaar.   

Beste gebouw van het jaar
Vorige maand won het Energiehuis ook al de publieksprijs BNA Beste Gebouw van het Jaar. Over het Energiehuis werd geschreven: “De voormalige energiecentrale uit 1905, die vroeger de regio van energie voorzag, is na dertig jaar leegstand nieuw leven ingeblazen. En hoe; dit culturele bolwerk, met onder anderen een poppodium, muziekschool en jeugdtheaterschool, barst van de energie en mogelijkheden. Met vijf multifunctionele concertzalen – mét daglicht – veertig kleine zalen, en horeca weet het Energiehuis mensen te verleiden; uit de hele regio stromen de bezoekers toe. De architect heeft goed aangevoeld wat het gebouw paste, oordeelt de jury.'

GEZOCHT allround (band) DJ'S

Omschrijving:
Poppodium Bibelot is opzoek naar dj’s op vrijwillige basis om voor, tussen en na een show muziek te draaien. Daarnaast zoeken we ook mensen om in de Poplounge te draaien tijdens een show.

Vanwege de diversiteit van het programma van Bibelot vergt dit een sterk inlevingsvermogen in verschillende doelgroepen en kennis van verschillende muziekstromingen. Mocht je breed georiënteerd zijn (bijvoorbeeld ‘70, ‘80, soul, indie en urban) is dat erg prettig, maar mocht je in één specifiek genre ook goed kunnen draaien, schroom dan niet om een mailtje te sturen.

Over het algemeen zal je worden ingezet op vrijdagen en zaterdagen tussen 20:00 en 01:00. Deze dagen en tijden kunnen uiteraard verschillen. Het gaat om shifts in de Power Stage, Main Stage en de Poplounge.

Vrijwilligers werken gemiddeld drie uur per week en krijgen vrijwilligersfaciliteiten zoals gratis entree.

Competenties:

  • ervaring met DJ apparatuur
  • affiniteit met popmuziek
  • kan sfeer overbrengen
  • op de hoogte van trends op muziekgebied
  • representatief

We bieden

  • ruimte om je technisch te kunnen ontwikkelen als DJ
  • ervaring opdoen in een creatieve en ambitieuze organisatie
  • samenwerken met andere vrijwilligers, DJ’s en artiesten  
  • diverse vrijwilligers faciliteiten

Ben je geïnteresseerd en herken je jezelf in het profiel neem dan contact op met ofra@bibelot.net. De eerste gesprekken zullen voor 1 juli plaatsvinden.

Kunstmin geeft voorstelling cadeau


De kaartverkoop voor het eerste theaterseizoen in Schouwburg Kunstmin na de restauratie is begonnen. Veel theaterliefhebbers hebben inmiddels online kaarten aangeschaft. Vanaf zaterdag 31 mei kan iedereen ook kaartjes kopen aan de kassa in het Energiehuis.

Wie op 9 juni voor vier of meer voorstellingen kaarten heeft gekocht, krijgt van Schouwburg Kunstmin gratis kaarten voor een extra voorstelling. Hierbij kan gekozen worden uit een door de schouwburg gemaakte selectie van twintig producties. Klanten die voor deze cadeauvoorstelling in aanmerking komen, krijgen na het Pinksterweekeinde bericht van Schouwburg Kunstmin.

Eerste voorstellingen uitverkocht

De voorstellingen van Jochem Myjer in Schouwburg Kunstmin zijn uitverkocht. Veel animo is er voor onder meer Nick & Simon, Jandino Asporaat, Brigitte Kaandorp en Guido Weijers.

De kaartverkoop voor het seizoen 2014-2015 begon zaterdagochtend 24 mei om tien uur via www.kunstmin.nl, waarna direct een run op de kaarten voor vooral Jochem Myjer ontstond.

Volop kaarten beschikbaar
Voor het overgrote deel van de voorstellingen in Schouwburg Kunstmin zijn nog kaarten beschikbaar. Dat is goed nieuws voor de liefhebbers van bijvoorbeeld de toneelvoorstelling Agnes van God met Willeke van Ammelrooy, Noortje Herlaar en Eva van de Wijdeven. Ook zijn er nog kaarten voor Scapino Ballet Rotterdam, De Utrechtse Spelen, Sandra van Nieuwland, Sneeuwwitje De Musical, Huub van der Lubbe, Pippi Langkous, Tineke Schouten en nog veel meer mooie, ontroerende en grappige voorstellingen.

Kassa
Vanaf zaterdag 31 mei is het ook mogelijk om kaarten voor het nieuwe theaterseizoen te kopen aan de kassa in het Energiehuis. In het eerste weekend van november gaat de dan prachtig gerestaureerde Schouwburg Kunstmin weer open voor het publiek.

Energiehuis wint Publieksprijs BNA Beste Gebouw van het Jaar

De winnaar van de Publieksprijs, Cultuurhuis Energiehuis Dordrecht van TenbrasWestinga / Interieur en Stedenbouw B.V., ontving de prijs uit handen van minister Blok voor Wonen en Rijksdienst. Het publiek laat via Facebook weten wat ze van het Energiehuis vinden. Zo schrijft Cor de Jong: 'Zo'n oud gebouw zo multifunctioneel maken is een kunst. Dit verdient een eerste prijs!' Nieky Klaus zegt: 'Het combineert architectuur met industrieel erfgoed en heeft terecht een flinke aantrekkingskracht op een groot deel van podiumkunstminnend Nederland. Klasse dat de stad en de ondernemers de kansen zagen en pakten!'

Uit het juryrapport
'Een project met power: het Energiehuis in Dordrecht. De voormalige energiecentrale uit 1905, die vroeger de regio van energie voorzag, is na dertig jaar leegstand nieuw leven ingeblazen. En hoe; dit culturele bolwerk, met onder anderen een poppodium, muziekschool en jeugdtheaterschool, barst van de energie en mogelijkheden. Met vijf multifunctionele concertzalen – mét daglicht – veertig kleine zalen, en horeca weet het Energiehuis mensen te verleiden; uit de hele regio stromen de bezoekers toe. De architect heeft goed aangevoeld wat het gebouw paste, oordeelt de jury.'

Beste Gebouw van het Jaar
De BNA heeft als branchevereniging met de nieuwe opzet van BNA Beste Gebouw van het Jaar nog nadrukkelijker gekozen voor de opvatting dat goede architectuur meer is dan mooi alleen, voor opdrachtgever, gebruiker en samenleving. Daarom de keuze voor de naam Beste Gebouw.

Het draait bij Beste Gebouw van het Jaar om excellentie in brede zin: dus naast de architectonische kwaliteit, worden juist ook de gebruiks- en belevingswaarde, de toegevoegde maatschappelijke waarde en de kwaliteit van de samenwerking meegewogen. Het gebouw is vooral 'integraal' goed.

bron: www.bna.nl 

Dit is ToBe in de Drechtsteden

Dit is ToBe in de Drechtsteden

Op zondag 25 mei ben je welkom bij ToBe cultuurcentrum in het Energiehuis. Kom kijken, luisteren, proeven, genieten en doe mee! Ervaar wat ToBe te bieden heeft, dit is ToBe!

In alle zalen en gangen van het Energiehuis (Noordendijk 148, Dordrecht) is iets te doen. Er treden bandjes, orkesten en koren op, je kunt meespelen in een cartoon of deelnemen aan workshops dans, kunst & design, muziek en theater, nummers mixen als een echte dj, glasbewerken of een popliedje schrijven. Alles wat je al eens wilde uitproberen kun je vandaag doen bij ToBe. Stel bij Advies op Maat je eigen creatieve cursusagenda samen voor het komende seizoen. Informeer voor (kinder)feestjes, teambuilding en trainingen bij Businessclass. En laat tijdens Dit is ToBe een ballon op met jouw ToBe-wens en maak kans op een gratis cursus.

Uitreiking Wil Stevens Beurs 14.30 uur
Tijdens Dit is ToBe wordt de winnaar van de Wil Stevens Beurs bekend gemaakt. Wie van de genomineerde ToBe-cursisten wint deze startbeurs voor talentontwikkeling? Spannend! De uitreiking is open voor publiek, zorg dat je erbij bent..

Feest 19.30-22.30 uur
’s Avonds is het feest in Ketel 1 en jij bent uitgenodigd! We beginnen de avond met een optreden van het succesvolle singer-songwriterduo 2B en sluiten af met een knallend dansfeest.

Hier vind je de programmakrant Dit is ToBe in de Drechtsteden
Hier vind je het blokkenschema van Dit is ToBe in de Drechtsteden

Adopteer uw eigen stoel

Bedrijven en particulieren kunnen een of meerdere stoelen in de Grote Zaal van Schouwburg Kunstmin adopteren.

De 755 prachtige rode pluchen stoelen staan straks weer klaar om vele bezoekers te ontvangen. Kunstmin zoekt enthousiaste bedrijven en particulieren die de schouwburg een warm hart toedragen en de stoelen willen adopteren. Met het bedrag dat hiermee wordt ingezameld, zal Kunstmin de andere publieksruimtes, waaronder de foyers, inrichten. Klik hier voor meer informatie.

Maandag 12 mei nieuwe programmering online


Het volledige programma voor het theaterseizoen 2014-2015 in Schouwburg Kunstmin is vanaf maandag 12 mei te zien op www.kunstmin.nl. Het programma staat ook in de seizoenskrant die op dinsdag 13 mei verschijnt.

Op zaterdag 24 mei om 10.00 uur start de online kaartverkoop. Om kaarten te kunnen aanschaffen via de website, heeft u een login en wachtwoord nodig. Nog niet voorzien? Klik hier om een login en wachtwoord aan te vragen.

Na een restauratie die ruim twee jaar in beslag nam, gaat Kunstmin dit najaar open. Iedereen kan dan weer genieten van voorstellingen in de vertrouwde en tegelijk volledig vernieuwde Schouwburg Kunstmin.

24 mei start kaartverkoop

Op zaterdag 24 mei begint de kaartverkoop voor theaterseizoen 2014-2015 in Schouwburg Kunstmin. Vanaf dit najaar kunt u in de volledig gerestaureerde schouwburg als vanouds genieten van bekende cabaretiers, mooie toneel- en dansvoorstellingen, meeslepende musicals en concerten en vrolijke familievoorstellingen.

Belangrijke data
Maandag 12 mei: programmering online op www.kunstmin.nl
Dinsdag 13 mei: de seizoenskrant komt uit
Zaterdag 24 mei: 10.00 uur start kaartverkoop via www.kunstmin.nl

Programmering
Schouwburg Kunstmin pakt flink uit in het eerste seizoen na de restauratie. Zo zijn Jochem Myjer, Paul de Leeuw, Brigitte Kaandorp, Tineke Schouten en Karin Bloemen weer in Dordrecht te zien. Ook muziekliefhebbers zitten goed met optredens van onder meer Nick & Simon, René Froger, Sandra van Nieuwland en Huub van der Lubbe. Bekende musicals zoals De Jantjes met Willeke Alberti en The Sound of Music ontbreken niet in het programma. De gerestaureerd Grote Zaal is het decor voor het sfeervolle kerstballet De Notenkraker waarbij de beroemde muziek van Tsjaikovski live wordt gespeeld door een orkest.

Nominatie Energiehuis voor NRP Gulden Feniks

Uit dertig inzendingen is het Energiehuis één van de acht genomineerden voor de NRP Gulden Feniks. NRP Gulden Feniks is dé prijs ter bevordering van en inspiratie voor duurzaam gebruik van de bestaande omgeving.

De categorie waarin het Energiehuis valt is de categorie Transformatie, de andere categorieën zijn Gebiedstransformatie en Renovatie. Over deze inzending zei de jury: “Het Energiehuis is een perfecte symbiose tussen opdrachtgever, theatermanager en architect.”

Op woensdag 4 juni worden de winnaars van alle categorieën bekend gemaakt.

Het Energiehuis genomineerd voor Beste Gebouw van het Jaar

Het Energiehuis is één van de zeven genomineerden voor BNA Beste Gebouw van het Jaar 2014. De jury maakte deze selectie uit een totaal van 250 inzendingen. Twee nominaties vallen in de categorie Identiteit & Icoonwaarde, één in de categorie Leefbaarheid & Sociale Cohesie, twee nominaties in de categorie Stimulerende Omgevingen en twee in de categorie Particuliere Woonbeleving. Het Energiehuis valt onder de categorie Leefbaarheid & Sociale Cohesie. Dat houdt in dat het gebouw vooral aan de leefbaarheid bijdraagt.

De genomineerden
De andere genomineerden zijn Het Nieuwe Rijksmuseum (Amsterdam), Internationale School( Eindhoven), Museumkwartier (’s-Hertogenbosch), Rozet (Arnhem), Verbouw Boerderij Friesland (IJlst) en Villa Kogelhof (Kamperland).

Jury
De gebruiks- en belevingswaarde, de toegevoegde maatschappelijke waarde en de kwaliteit van de samenwerking spelen een belangrijke rol. De top prioriteit is dat het gebouw vooral ‘integraal’ goed is. Juryvoorzitter Paul Schnabel: ‘De nominaties zijn stuk voor stuk bijzondere gebouwen, die voor het individuele en collectieve plezier van bewoners, gebruikers en ons allemaal als burgers grote meerwaarde kunnen hebben.

Publieksprijs
Er is ook een Publieksprijs. Iedereen kan vanaf vandaag uit de nominaties van de vakjury zijn of haar persoonlijke favoriete gebouw kiezen via de website www.gebouwvanhetjaar.nl. De winnaar ontvangt de Publieksprijs op 20 mei de prijs uit handen van minister Stef Blok voor Wonen en Rijksdienst.

Locatie prijsuitreiking
Het bekend maken van de winnaars en de prijsuitreiking zelf is op dinsdag 20 mei 2014 in het nieuwe TivoliVredenburg in Utrecht, jazzzaal Cloud Nine.

Improvisatiecabaret van de bovenste plank

Wie houdt van lachen én graag wat in de melk te brokkelen heeft, is bij de mannen van Op Sterk Water aan het goede adres. Op vrijdag 9 mei is hun voorstelling Alfa te zien bij Kunstmin in het Energiehuis.

De voorstellingen van Op Sterk Water ontstaan op aanwijzing van het publiek waar de mannen vervolgens al improviserend mee aan de haal gaan. Dat maakt elke avond origineel en uniek. Klik hier voor kaarten.

Stichting Energiehuis zoekt een allround medewerker


Stichting Energiehuis zoekt een allround medewerker financiële administratie en office
m/v 0,67 fte

Het Energiehuis is dé culturele hotspot van Dordrecht en de regio. Talloze inspirerende activiteiten brengen de oude elektriciteitscentrale weer tot leven. Dit indrukwekkend industrieel erfgoed is getransformeerd tot het ’Huis van de Podiumkunsten’ en huisvest concert-, theater- en popzalen, leslokalen, studio’s, ateliers, vergader- en loungeruimten en een grand café.

Het overweldigende, industriële pand bruist weer van de energie met muziek, theater, dans, kunst & design, eten en drinken, festivals, concerten, debatten, cursussen en kinderactiviteiten. Het Energiehuis is een ontmoetingsplek voor iedereen, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Een energieke plek met een eigen verhaal, waar creativiteit en verbeelding wordt geprikkeld.

Het Energiehuis werkt samen met de partners Kunstmin, Bibelot, ToBe cultuurcentrum inclusief de Popcentrale, Muziektheater Hollands Diep en Muziekstroom (voorheen Kunstkerk). Grand café | Bistro | Bar Khotinsky is ook gevestigd in het Energiehuis en is voor een breed publiek toegankelijk voor zowel lunch, diner of een borrel in een bijzondere omgeving.

Organisatie
Stichting Energiehuis verzorgt binnen de locatie Energiehuis een aantal services voor de bewoners, zoals exploitatie, beheer en onderhoud van het gebouw, front-office (receptie en kassa) en gezamenlijke ICT. Ook heeft de stichting een afdeling verhuur.

Doel en positie van de functie
Stichting Energiehuis zoekt ter ondersteuning van haar werkzaamheden een breed inzetbare medewerker met financiële en administratieve kennis en ervaring. De medewerker zal mede het bestuur en het management van de organisatie ondersteunen. De medewerker FA&O ressorteert hiërarchisch onder de het management.

Taken
Als medewerker FA&O draag je zorg voor financieel-administratieve en office taken:
Financieel-administratief:
- debiteurenadministratie: opstellen facturen en beheer debiteuren;
- crediteurenadministratie;
- bijhouden kasboek en bankboek;
- opstellen van afrekeningen uit de backoffice van het kassasysteem;
- proactieve ondersteuning bij financiële rapportages ;
- het actief beheren en voeren van een contractadministratie (arbeidscontracten, leverancierscontracten en abonnementen);
- contacten en samenwerking met administratiekantoor en accountant.

Office:
- beheer en distributie van de post en mailings;
- beheer en inkoop kantoorartikelen;
- archiefbeheer (digitaal en papier);
- eerstelijns correspondentie telefoon en e-mail;
- notuleren van vergaderingen en overleggen binnen de organisatie en het bijhouden en bewaken van bijbehorende actielijsten.

Profiel
Een medewerker van het Energiehuis is klantgericht en dienstverlenend: de activiteiten staan in dienst van de afnemers. Het onderzoeken van wensen van de klanten en daar naar handelen is essentieel, zonder overigens de eigen zakelijke belangen uit het oog te verliezen.

Samenwerken doe je als vanzelfsprekend: In een service organisatie als deze staat of valt alles met de mate waarin iedereen erin slaagt daadwerkelijk bij te dragen aan een gezamenlijk resultaat, los van de persoonlijke belangen. Als medewerker FA&O stel je je proactief op, heb je overzicht, zie je waar de gezamenlijke belangen liggen en stem je jouw werk daar op af.
Je signaleert problemen en lost deze adequaat op. Hierbij leg je verbanden tussen de gegevens om de oorzaak van het probleem te vinden.

De functie specifieke competenties zijn:
- Integriteit;
- Accuratesse;
- Plannen & organiseren;
- Organisatiesensitiviteit.

Functie vereisten:
- een afgeronde opleiding op MBO niveau (richting administratieve dienstverlening);
- aantoonbare ervaring met boekhoudprogramma’s (bij voorkeur Exact);
- ervaring met MS Office (Outlook, Excel);
- Minimaal 1 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.

Arbeidsvoorwaarden
Stichting Energiehuis biedt je een veelzijdige baan in een dynamische omgeving. De stichting is aangesloten bij de cao Nederlandse podia en volgt deze arbeidsvoorwaarden. De aangeboden functie is voor 24 uur per week, te verdelen over 4 dagen. Een volledige werkweek is 36 uur. De functie is ingeschaald in schaal 5.

Informatie en procedure
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met David van Wijngaarden, voorzitter van het bestuur van Stichting Energiehuis . Jouw sollicitatie kun je uitsluitend per e-mail sturen aan d.vanwijngaarden@bibelot.net. Je reactie dient uiterlijk 2 mei 2014 bij ons binnen te zijn.

De eerste gespreksronde zal in week 20 plaatsvinden.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Kostuums Jan Taminiau stelen de show

Vijfenzeventig jaar na het verschijnen van de legendarische film met in de hoofdrollen Vivien Leigh en Clark Gable, is Gejaagd door de wind in Nederland op het toneel te zien. Anna Drijver speelt de eigengereide Scarlett O’Hara en Gouden Kalf-winnaar Nasrdin Dchar (o.a. Rabat, Charlie) is de vrijgevochten buitenstaander Rhett Butler.

Niet alleen de acteurs, maar ook de kostuums van topontwerper Jan Taminiau stelen de show. Taminiau ontwierp ondermeer hoepelrokken van spijkerstof. De voorstelling kreeg goede recensies. 'Drijver is geloofwaardig als de meedogenloze Scarlett en Dchar bewijst weer hoe charmant hij is', schrijft het AD. Op zaterdag 10 mei is Gejaagd door de wind te zien bij Kunstmin in het Energiehuis. Klik hier voor kaarten.

 

Verkiezing 'Gebouw van het jaar'

Spannend! Het Energiehuis doet mee aan de verkiezing 'Gebouw van het jaar'. Een wedstrijd georganiseerd door BNA, de branchevereniging voor architectenbureaus. Stem ook

Kunstmin zoekt horeca en hospitalitymanager


Schouwburg Kunstmin is met 160 voorstellingen per seizoen één van de belangrijkste podia van de Drechtsteden. De schouwburg is de afgelopen twee jaar gerestaureerd en opent in november 2014 opnieuw de deuren. Voor de nieuw vorm te geven afdeling horeca en hospitality zoekt Kunstmin een:

Horeca- en hospitality manager (0,6 fte) 

De combinatie van het moderne interieurontwerp van Studio Makkink Bey met de unieke architectuur van Sybold van Ravesteyn zorgt voor een hernieuwde beleving en uitstraling van de monumentale schouwburg. Behalve voor voorstellingen leent de unieke ambiance zich bij uitstek voor congressen, (zakelijke) bijeenkomsten en recepties. Schouwburg Kunstmin beschikt over verschillende foyers en een theatercafé dat voor en na afloop van voorstellingen en evenementen is geopend. Klik hier voor meer informatie over de vacature. 

Dancetour Official Afterparty!

26 april is de dag van Dancetour in Dordrecht! Om het event met een knaller af te sluiten, is er bij Bibelot de officiële afterparty met Lucien Foort & Friends. Lucien Foort is een van de meest energieke dj's in Nederland. Nadat hij over heel de wereld getourd heeft, komt hij Bibelot op zijn kop zetten!

Nieuwe programmeur

Poppodium Bibelot is inmiddels alweer een jaar gevestigd in het Energiehuis. Na het vertrek van de eerste programmeur heeft Bibelot een plan ontwikkeld voor een programmateam, dat zal bestaan uit twee programmeurs en een hoofd programma. Ifor Schrauwen is sinds januari 2013 één van de programmeurs. Ofra Beenen is recent aangesteld als tweede programmeur en vanaf maart werkzaam voor Bibelot. Ofra is geboren Dordtse maar woont al een poosje in Rotterdam. Daar heeft zij, onder meer bij Motel Mozaique, laten zien erg talentvol te zijn in de ontwikkeling van artistiek sterke concepten.

De sixties komen tot leven in het Energiehuis


De Britse band The Overtures speelt op privéfeestjes van Paul Mc Cartney, Elton John en Elvis Costello, maar op vrijdag 11 april ook in het Energiehuis. The Bootleg Sixties is een must voor iedere liefhebber van de onvergetelijke muziek uit de jaren zestig. Bij Live uit Lloyd op Radio Rijnmond gaven de mannen onlangs een voorproefje van wat het publiek kan verwachten.

'This band is amazing'
Vijf door de wol geverfde Britse muzikanten, die zelf optraden met de helden van toen, leggen met passie en fenomenale energie de juiste bezieling in deze legendarische muziek. Zowel muzikaal als visueel waan je je met The Bootleg Sixties weer terug in de jaren zestig. Sir Elton John over The Overtures: ‘This band is amazing! They're just the best band of their kind in the world.' Klik hier om kaarten te bestellen.

Tick, Tick, Boom! de musical die je niet mag missen


De kleinschalige musical Tick, Tick, Boom! ging zondag 9 maart in première. De productie van Bastiaan Roeters, een nieuwkomer in theaterland, kreeg vier sterren in de Volkskrant, de Telegraaf en Dagblad van het Noorden.

De voorstelling draait om het dertigersdilemma. Hoofdpersoon Jonathan worstelt met de vraag of hij moet blijven proberen om het te maken als schrijver en componist of dat hij moet kiezen voor een veilige baan en een gezinnetje.

Tintelende theaterervaring
Zowel de voorstelling  als de hoofdrolspelers krijgen complimenten. De Telegraaf noemt John Vooijs 'een overtuigende en innemende Jonathan'. Vooijs wordt in de voorstelling bijgestaan door Renée van Wegberg en Sander van Voorst tot Voorst. De Volkskrant omschrijft Tick, Tick, Boom! als een ‘tintelende theaterervaring.’ Ook in deze recensie lof voor de acteurs: ‘Ze hebben alle drie fijne gloriemomenten (….) en John Vooijs glorieert eigenlijk anderhalf uur achter elkaar. Deze prachtmusical is vooral boom’.

De Telegraaf sluit af met een oproep aan de lezers: ’Laat u niet afschrikken door de onbekende titel, maar kom genieten van de passie, het vakmanschap en de intimiteit van deze voorstelling. Zorg er voor dat het niet bij deze ene droom van Bastiaan Roeters blijft.’

Autobiografisch verhaal
Tick, Tick, Boom!
is het autobiografische verhaal van de Amerikaan Jonathan Larson. Vlak voordat zijn bekendste musical RENT in premiere ging, overleed hij op slechts 36-jarige leeftijd zodat hij het succes van RENT niet meer heeft meegemaakt. Tick,Tick, Boom! is op zaterdag 12 april te zien bij Kunstmin in het Energiehuis. Klik hier voor kaarten.

Uitslag Politieke Popquiz

Woensdag 5 maart was de politieke popquiz bij Bibelot. Er kwam een duidelijke winnaar uit: Groenlinks! De complete uitslag met een gedeelde 3e en 10e plaats:

1. Groenlinks

2. D66

3. Hertog Jan

3. 100% Sociaal

3. CDA

6. PvdA

7. Met Een Griffel

8. VSP

9. VVD

10. Mattenkloppers

10. JOVD

12. DaVinci

13. BeterVoorDordt

Energiehuis tekent voor duurzame bedrijfsvoering

Donderdag 13 februari hebben de deelnemers aan de Community of Practice “Milieubarometer voor het MKB” van bedrijvennetwerk MVO Drechtsteden een intentieverklaring getekend. Met het tekenen beloven zij zich volledig in te spannen voor een duurzamere bedrijfsvoering. In totaal 14 bedrijven uit het MKB in de Drechtsteden hebben deze belofte met hun handtekening bezegeld.

Bedrijvennetwerk MVO Drechtsteden biedt drie verschillende CoP’s aan haar leden. Marc Herberigs van Stichting Stimular begeleidt de CoP “Milieubarometer voor het MKB. De leden van deze CoP komen vijfmaal per jaar samen en werken gezamenlijk met behulp van onder andere de Milieubarometer aan het succesvol implementeren van MVO. De focus bij deze CoP ligt op het realiseren van Quick Wins, reductie van energie- , water-, en afvalverbruik. Tevens staat het motiveren van medewerkers en het communiceren van MVO centraal.
In de intentieverklaring die getekend is, beloven de bedrijven onder andere zich in te spannen om de externe effecten die de eigen bedrijfsvoering met zich meebrengt, zoveel mogelijk te beperken en te streven naar duurzaam ondernemerschap. Daarnaast streven de leden naar 10% verbetering van de milieuprestaties gedurende de komende drie jaar. Op termijn willen de deelnemers ook een voorbeeldfunctie vervullen voor bedrijven in de regio.

Bedrijvennetwerk MVO Drechtsteden is een initiatief van Duurzaamheidscentrum Weizigt en opgericht in maart 2012. Middels diverse activiteiten en instrumenten, inspirerende gasten en sprekers, worden bedrijven ondersteund en gestimuleerd om verder te verduurzamen. Deelname aan het bedrijvennetwerk geschiedt via een lidmaatschap. MVO Drechtsteden telt inmiddels 35 leden. Meer informatie is te vinden op www.weizigt.nl/bedrijven.

Nederland’s Beste Poppodium

3voor12 Radio houdt vanaf 17 februari een verkiezing voor het Beste Poppodium van Nederland. De plek waar je dé concerten van je leven beleefde. De club met het beste geluid, de meest gevarieerde programmering, het allerleukste publiek of misschien wel met de allerlekkerste snack. Jij beslist wie er wint. Vind je dat Bibelot deze verkiezing moet winnen? Stem dan op ons bij 3FM!

Iedere donderdag Muzikantencafe

Het Muzikantencafé van de Popcentrale is inmiddels een begrip geworden binnen de programmering in de Talent Stage. Muzikantencafé is een open repetitie vanaf 21.00 uur op donderdagavond in de Talent Stage met als hoofddoel de geluid/licht stagiaires een ongedwongen platform te bieden. Zo kan er geoefend worden zonder de grote druk als op normale programmeringsavonden. Een band die normaal gesproken een oefenruimte huurt bij de Popcentrale, maakt een afspraak en komt gratis op het podium spelen. Op deze manier werkt de band aan zijn podiumervaring en tegelijkertijd breidt de geluidstagiaire zijn ervaring uit doordat hij de band zelfstandig uit moet versterken. Een uitgesproken kans voor onze geluidstagiaires! Publiek is altijd van harte welkom in het Muzikantencafé. 
Oefen je bij ons en wil je ook een keer op het podium oefenen? Mail dan naar barbara@popcentrale.nl

Muzikantencafé Talents
Op donderdag 14 en 21 februari betreden vanaf 21.00 uur de uitblinkers van het Muzikantencafé 2013 nogmaals het podium van de Talent Stage. Toegang is gratis.

The Basement Battles

Wie is de baas in de kelder?
Heb jij dope skillz op de mic, of ben jij een gruwelijke danser?
Op zaterdag 1 februari vindt vanaf 22.00 uur in de Talent Stage The Basement Battles plaats.
Laat je talenten zien en horen!

Geef je tijdens deze avond op en maak kans op €100,-!
Of ben je een creator van hiphop/trap/dubstep beats, maar sta je liever niet on stage?
Stuur je beats naar info@hardheaderz.com en ze zullen gespind worden op de avond.
Ook dan maak je kans op een prijzenpakket.

met J-Phat en SickFam. Host: Far I

Popschool Live!

Ben je benieuwd naar de toekomstige Dordtse helden? Kom dan kijken en luisteren tijdens Popschool Live! in de Popcentrale. De bands van de Popschool en Popschool 4 Kids beklimmen op dinsdag 21, woensdag 22 en vrijdag 24 januari het podium van de Talent Stage en laten zien en horen wat ze kunnen. Deze presentaties geven een goed beeld van hoe de jongeren in bands hebben leren spelen en de Popschooldocenten zijn aanwezig. Ben je in de buurt? Om 19.00 uur begint de eerste band en de avonden duren tot ongeveer 23.00 uur.

PS er hangt sinds kort een oordoppenautomaat in de Talent Stage voor de gevoelige oortjes ;-)

Tim Knol is terug

Na een welverdiende sabbatical is Tim Knol sinds vorige week weer in het theater te vinden. Want als iets hem tijdens zijn rustperiode duidelijk werd, was het wel dat er een vervolg moest komen op zijn succesvolle eerste theatertour Van Huis Uit. Dat vervolg is er nu en heeft de toepasselijke titel Terug gekregen.

Terug wordt een avond met Tim op blote voeten, vergezeld door bijzondere gitaren en zijn prachtige stem. Er komen oude liedjes en nummers van zijn laatste plaat voorbij. Tim vertelt over zijn helden en doet zijn inspiratie uit de doeken. In een avond waarop hij breekbare herinneringen ophaalt en sterke verhalen vertelt.

Ook op de radio laat Tim van zich horen. Zo speelt hij deze maand elke zondagmiddag live in het programma Guis! op Radio 2. Bovendien is hij zaterdag 8 februari te gast bij Spijkers met Koppen, van 12.00 uur t/m 14.00 uur, ook op Radio 2. Daarna stapt hij in de auto richting Dordrecht, want zaterdagavond 8 februari is hij met Terug te zien en te horen bij Kunstmin in het Energiehuis. Klik hier voor kaarten.

All You Can Dance in het Energiehuis

Een nieuwe dansstijl uitproberen? Grijp nu je kans! ToBe organiseert zondag 26 januari van 10.15 - 16.45 uur de hele dag dansworkshops en -activiteiten voor jong en oud. Speciaal voor All You Can Dance 2014 geeft Redouan Hergelink van tv-programma SYTYCD twee Hiphop-workshops.

Voor een voordelige prijs kun je verschillende dansstijlen uitproberen, van Hiphop tot Fusion Bellydance.
Op www.tobe.nl/allyoucandance vind je meer informatie over alle workshops en activiteiten tijdens All You Can Dance om zo je ideale dansmenu samen te stellen. Alle workshops zijn te volgen zonder danservaring.

Hiphop door Redouan
Redouan van SYTYCD geeft een Hiphop-workshop voor 12- t/m 18-jarigen en voor volwassenen vanaf 18 jaar (uitverkocht). Daarnaast geeft Redouan ‘s middags een dansdemonstratie in Ketel 2 (theaterzaal), deze demo is alleen toegankelijk voor deelnemers van All You Can Dance. Op deze dag zijn er ook twee voorstellingen. Voor kleine kinderen is er de interactieve voorstelling Snotje (3-6 jaar) en met het Wild Thing-pakket (6-12 jaar) bezoek je de voorstelling Wild Thing. Aansluitend is er een dansworkshop door een danser uit de voorstelling!

Maison Du Malheur

De negen man sterke formatie rond de Amsterdamse liedjesschrijver J.P. Mesker smelt vooroorlogse drumbeats, honky-tonk piano’s en knetterend koper samen tot een swingende troupe. Van de afgelopen maanden “on the road” maakten ze een prachtige aftermovie. Die ons, bij het bekijken ervan, al erg veel zin geeft in het concert op vrijdag 14 maart.

Kunst & Nieuw!

Start het nieuwe jaar met een culturele Nieuwjaarsduik.
ToBe organiseert op vrijdag 3 januari 2014 ‘Kunst & Nieuw’, een workshop dag van 10.30 tot 15.00 uur in het Energiehuis. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen een workshop Beeldend én een workshop Dans & Zang volgen. Alle workshops zijn van 10.30 tot 12.30 uur en 13.00 tot 15.00 uur en worden begeleid door vakdocenten van ToBe cultuurcentrum.

Klik HIER voor meer informatie.

Leuke jeugdvoorstellingen in de kerstvakantie

Met het hele gezin naar het theater in de kerstvakantie? Kunstmin in het Energiehuis heeft op zondag 22 december en op zaterdag 4 januari een leuke voorstelling voor jong en oud op het programma.

Iedereen van vijf jaar en ouder zal zich prima amuseren bij de voorstelling Ik ben een goochelaar op zondag 22 december. In de voorstelling, gebaseerd op het gelijknamige boek van Ted van Lieshout, erft een meisje de goochelkist van haar oom Gijs. Ze benoemt haar vader tot assistent, maar zaagt hem per ongeluk doormidden. Samen met hondje Snoet en oom Gijs, die in haar dromen verschijnt, gaat ze op zoek naar de oplossing. Een voorstelling boordevol muziek, zang en (poppen)spel met een echte goochelshow als stralend middelpunt.

Voor kinderen vanaf 3 jaar treden op zaterdag 4 januari de bekende klussende Buurman & Buurman aan. In de voorstelling Buurman & Buurman beginnen voor zichzelf zijn de buurmannen plotsklaps allebei directeur van hun eigen meubelfabriek. Als dat maar goed gaat. Het ‘A je to’ van de buurmannen wordt afgewisseld met vrolijke liedjes van Ivo de Wijs.

Bibelot draait door

We gaan dit jaar tijdens oud en nieuw met de tijd mee. Letterlijk, want ieder uur is het middernacht in Bibelot. Zodra de klok 12 slaat komen de champagne & oliebollen tevoorschijn en vieren we oud en nieuw voor een hele hoop tijdzones! Van Londen tot en met Brazilië vieren we op ieder continent het leukste uur van het jaar mee!

Tickets

Kunstmin presenteert sta-concert in Bibelot

Op 11 januari is het zover, dan presenteert Kunstmin het eerste sta-concert in Bibelot met niemand minder dan The Dutch Eagles! Deze coverband is door radio twee uitgeroepen tot beste coverband van Nederland. Zij brengen grote hits en de minder bekende liedjes van de Eagles en andere artiesten uit die tijd. Dit format vraagt om meer dan rustig vanuit een stoel toekijken. Het is dan ook daarom dat Kunstmin ervoor heeft gekozen dit concert in Bibelot te laten plaatsvinden, zodat bezoekers mee kunnen swingen op de bekende nummers.

Leo Blokhuis over The Dutch Eagles: 'The Dutch Eagles zijn echt heel goed, ik wist al dat ze goed waren, maar zo goed.. Ik heb de Eagles live gezien, maar deze jongens gaan ze voorbij.'


Wilt u ook meegenieten van dit unieke concert op 11 januari? Klik hier voor meer informatie en om kaarten te bestellen. 

 

Vier sterren voor De Passievrucht in Het Parool

De toneelvoorstelling De Passievrucht, naar het boek van Karel Glastra van Loon, ging onlangs in première en werd goed ontvangen door de pers. Het Parool geeft vier sterren voor wat ze een 'vloeiende bewerking' noemt. De Passievrucht vertelt het intrigerende verhaal van Armin die na het overlijden van zijn vriendin Monika ontdekt dat hij onvruchtbaar is. De vraag die zich dan opdringt is wie de biologische vader is van zijn dertienjarige zoon Bo. Armin inventariseert welke mannen in aanmerking komen en gaat op zoek naar de waarheid.
Armin wordt gespeeld door Victor Reinier die bekend is van onder meer de televisieserie Flikken Maastricht. Een van zijn tegenspeelsters in De Passievrucht is Flikken Maastricht-collega Oda Spelbos. De Passievrucht is op zaterdag 15 maart te zien bij Kunstmin in het Energiehuis. Klik hier voor kaarten.

Kunstmin wil 'klankborden' over programmering

Schouwburg Kunstmin is op zoek naar inwoners van Dordrecht en de regio die willen meedenken over de programmering voor het theaterseizoen 2014-2015. 

Het seizoen 2014-2015 belooft bijzonder te worden. In het najaar van 2014 opent de schouwburg opnieuw haar deuren na de grootscheepse restauratie, maar ook in het Energiehuis blijft Kunstmin voorstellingen programmeren. Kunstmin verwacht dat veel Dordtenaren en inwoners van de regio benieuwd zullen zijn naar de gerestaureerde schouwburg en wil een programma samenstellen dat een breed publiek aanspreekt. Om te toetsen of ze hiermee op de goede weg is, wil Kunstmin voor deze gelegenheid een klankbordgroep in het leven roepen.

In de klankbordgroep is ruimte voor circa tien personen. Het idee is dat ieder van hen een bepaalde groep in de samenleving vertegenwoordigt. Kunstmin zoekt dus nadrukkelijk mensen van diverse pluimage wat betreft leeftijd, achtergrond, smaak en persoonlijkheid.

Wie het leuk lijkt om mee te denken over de programmering van Kunstmin kan een mail sturen naar programmeur Susan Duwel (susan@kunstmin.nl). Belangstellenden krijgen een aanmeldingsformulier toegestuurd. Aan klankbordgroepleden worden geen bijzondere eisen gesteld. Omdat Kunstmin zoekt naar variëteit in de klankbordgroep, is er maar beperkt ruimte voor mensen die ongeveer hetzelfde profiel hebben.

ToBe en Khotinsky bundelen krachten

Het Energiehuis is dé plek in Dordrecht voor een leuk dagje uit. ToBe cultuurcentrum en Grand Café Khotinsky zorgen er samen voor dat u in de novemberweekenden altijd iets te doen heeft. Terwijl u een workshop theater of schilderen volgt en geniet van een uitgebreide lunch, tikt de regen behaaglijk op het dak van het Energiehuis, Noordendijk 148, Dordrecht.

Theater op Zondag
Dit seizoen start de nieuwe reeks Theater op Zondag met theaterdocent Jan Stroeve. Drie intensieve theaterworkshopdagen waarbij iedere zondag een andere bekende toneelschrijver centraal staat. De eerste Theater op Zondag vindt plaats op 10 november van 11.00 tot 15.00 uur. Een aantal dialogen uit Who’s afraid of Virginia Woolf van Edward Albee vormen het materiaal voor deze dag, de nadruk ligt op samenspel en kracht. De minimale leeftijd voor deelname is 16 jaar en enige ervaring is vereist. 
Prijs € 40,- inclusief lunch bij Khotinsky.

Schilderclinic - een Bacchanaal Buffet
Op zaterdag 16 november geeft docent Helen Hietbrink een inspirerende Schilderclinic. Van 9.30 tot 16.30 uur werken aan een groots eetstilleven met weelderig gevulde schalen en fonkelend kaarslicht. Schilderervaring is niet nodig. Prijs € 82,50,- inclusief een drankje en heerlijke lunch bij Khotinsky.

CrEATe Experience
Een combinatie van een inspirerende workshop gecombineerd met een culinaire belevenis. Op zondag 24 november staat CrEATe in het teken van schilderen met als onderwerp Pop-Art Portret van Andy Warhol. De dag start om 12.00 uur met een lunch in Khotinsky, waarna de schilderworkshop plaatsvindt van 13.00 tot 15.30 uur. Daarna kunt u op eigen gelegenheid borrelen in Khotinsky met live muziek. Ook voor deze workshopdag is schilderervaring niet nodig. Prijs € 37,50 inclusief lunch, jus/melk/water, koffie/thee tijdens de workshop en materialen. 

Kijk voor meer informatie of aanmelden op www.tobe.nl/projectbureau.

Eerste Uit In Dordrecht Markt een succes

Afgelopen weekend vond de eerste Uit In Dordrecht Markt plaats in het Energiehuis. Inwoners van Dordrecht en de regio kregen een voorproefje van wat het nieuwe culturele seizoen te bieden heeft. Het Energiehuis barstte van de activiteiten. In Machine 3 presenteerden de culturele instellingen zich en op weg daar naar toe was er in iedere lesruimte, gang, zaal en op ieder podium iets te doen, te horen, te zien of te beleven. De markt trok ruim zevenduizend bezoekers.

Aan de Uit In Dordrecht Markt deden ruim dertig verenigingen en instellingen mee waaronder Cultureel Centrum Cascade uit Hendrik-Ido-Ambacht, Theater De Willem uit Papendrecht, Big Rivers, Bibliotheek A-Z, Het Dordrechts Museum, Dordrecht Pride, vrouwenkoor Close4You, musicalorkest Timbres Divers, Stichting Beeldenpark Drechtoevers, Jazzpodium DJS, theatergroep Het Masker, Theater ZieZo, poppentheater Damiet van Dalsum, videoclub SGD en het KLEIN toneel. Uiteraard waren ook de vaste bewoners van het Energiehuis:  Bibelot, Schouwburg Kunstmin en ToBe vertegenwoordigd.

Interviews
Acteur John Buijsman en Natasja Morales van RTV Rijnmond ondervroegen prominente gasten als de Dordtse wethouder Piet Sleeking, Peter Schoon, directeur Dordrechts Museum, en Cilia Hogerzeil, artistiek leider van Muziektheater Hollands Diep over het nieuwe culturele seizoen. In de Poplounge van Bibelot kon er geswingd worden in de stille disco, alle lesruimtes van ToBe waren bezet met workshops dans, muziek, theater en kunst en design. De Popcentrale verzorgde een DJ-cursus. En wie even neerstreek in Grand Café Khotinsky kon luisteren naar singer-songwriters.

Septembermaand
In de hele maand september gonst het  van de activiteiten in het Energiehuis. Wie eens een kijkje achter de schermen wil nemen, doet er goed aan het Energiehuis te bezoeken tijdens Open Monumentendagen in het weekend van 14 en 15 september. Tussen 11.00 en 16.00 uur start ieder half uur een rondleiding. Van te voren aanmelden is niet nodig. Kijk op www.energiehuis.nl voor het volledige programma van september.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de afdeling marketing & communicatie van Schouwburg Kunstmin: tel: 078-6397970

Hieronder ziet u een korte sfeerimpressie.

September is cultuurmaand in Dordrecht

Vier weken lang activiteiten in en rond het Energiehuis

De start van het nieuwe culturele seizoen blijft in Dordrecht niet onopgemerkt. In de maand september zijn er in het Energiehuis aan de Noordendijk veel gratis activiteiten voor jong en oud, voor makers en liefhebbers, voor amateurs en professionals.

Download hier het volledige programma.
Download hier de programmakrant.

Tijdens de Uit In Dordrecht Markt, in het weekend van 7 en 8 september, geven circa twintig culturele instellingen uit Dordrecht en de regio een voorproefje van wat zij het publiek te bieden hebben in het nieuwe seizoen. Behalve de partners in het Energiehuis (Kunstmin, ToBe en Bibelot) zijn dat onder meer het Dordrechts Museum, het Nationaal Onderwijsmuseum, Theater De Willem uit Papendrecht en Cultureel Centrum Cascade uit Hendrik-Ido-Ambacht. De Uit In Dordrecht Markt is meer dan een markt met kraampjes waar instellingen zich presenteren. In het hele gebouw zijn er showcases, korte optredens en workshops waaraan bezoekers kunnen deelnemen. Op het podium in Grand Café Khotinsky voelt acteur John Buijsman prominente gasten aan de tand over hun visie op en belevening van kunst en cultuur. De Uit In Dordrecht Markt is op zaterdag 7 en zondag 8 september van 11.00 tot 17.00 uur in het Energiehuis.

Open lesweek en Bob Geldof
Van maandag 9 tot en met zaterdag 14 september houdt ToBe een open lesweek Dans en Muziek. Iedereen die belangstelling heeft voor een muziek- of danscursus kan vrijblijvend een les volgen meemaken. Bibelot heeft niemand minder dan Bob Geldof weten te strikken die op donderdag 12 september zijn opwachting maakt. De Ierse zanger, filantroop en liedjesschrijver werd tijdens de jaren zeventig bekend als frontzanger van the Boomtown Rats. Zijn internationale faam nam aanzienlijk toe dankzij zijn liefdadigheidsconcerten Live Aid (1985) en Live 8 (2005).

Rondleiding tijdens Open Monumentendagen
Op vrijdag 13 en zaterdag 14 september is de vloer in Machine 3 schoongeveegd voor de beste amateurtheatermakers en- acteurs tijdens het jaarlijkse amateurtheaterfestival Werk In Uitvoering (WIU) dat Kunstmin samen met ToBe organiseert. De ontknoping en prijsuitreiking zijn op zaterdagavond 14 september rond de klok van 21.00 uur. Daarna kunnen de voetjes van de vloer tijdens de 90’s Party in Bibelot. Wie nader wil kennismaken met het vernieuwde Energiehuis kan in het kader van de Open Monumentendagen op zaterdag 14 en zondag 15 september gratis een rondleiding door het imposante gebouw krijgen. De rondleidingen starten op beide dagen elk half uur tussen 11.00 en 16.00 uur.

Stadswervenfestival
Het een na laatste weekend van september (vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22) staat in het teken van het Stadswervenfestival, een nieuw initiatief aan de oevers van het Wantij en de Beneden Merwede. Hier is onder meer de locatievoorstelling GELUK van het Nieuw Utrechts Toneel (NUT) te zien die een hit was op Oerol. GELUK is een interactieve voorstelling die bezoekers laat nadenken over welke factoren hun geluk bepalen. Bij DordtYart, het centrum voor hedendaagse kunst op de Stradswerven, verrijst een bijzonder muziekpaviljoen, gebouwd door kunstenaar Dré Wapenaar. In de maand september worden hier diverse pianoconcerten gegeven waaronder de Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Ook tijdens het Stadswervenfestival zijn er concerten in het paviljoen.

Muziek in Khotinsky
De laatste zondag van de maand, zondag 29 september is goed gevuld met om 12.00 uur de leuke jeugdvoorstelling Het huis van Hielke (4+) van het Dordtse Theater Ziezo in Ketel 1. Van 13.00 tot 17.00 uur is Machine 3 het exclusieve domein van vrouwen tijdens Zijstroom: Ladies Only(16+). Vrouwen uit alle culturen kunnen dansen en meedoen aan andere activiteiten. Tussen 14.00 en 17.00 uur is in Khotinsky Talent on Stage. Jazztalenten laten horen wat ze in huis hebben. Tijdens de feestelijke maand september is het natuurlijk goed vertoeven in Grand Café Khotinsky . Behalve lekker eten en drinken is er in september elke vrijdagmiddag vanaf 17.00 uur muziek van DJ Duckfood.

sluiten

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt energiehuis.nl gebruik van cookies. Lees hier over ons privacy beleid.