Voorstelling Romeo & Julia afgelast

De voorstelling Romeo & Julia van het Zuidelijk Toneel, die zou plaatsvinden op zaterdag 28 maart in Machine 3 in het Energiehuis, gaat wegens omstandigheden helaas niet door.

In Schouwburg Kunstmin is zaterdag de muzikale voorstelling Vive La France te zien. Natuurlijk kun je ook een van de vele activiteiten bezoeken van Lichtzinnig Dordrecht, zoals bijvoorbeeld KOBE in de Kleine Zaal en Highlights van Muziektheater Hollands Diep in de gele foyer in Schouwburg Kunstmin en afsluiten met Dansen voor gevorderden in Berckepoort. 
Kijk voor het volledige programma op www.energiehuis.nl 

Vind de paaseitjes en ga gratis naar Awkward

Voor nop naar het allerfoutste feestje van Bibelot? Dat kan! Dit weekend vind je in de binnenstad van Dordrecht paaseieren die je gratis toegang geven tot Awkward op 4 april.

De dag voor Pasen vindt een nieuwe editie van Awkward plaats. Ter promotie van dit feest verstopt Bibelot zakjes met chocoladepaaseitjes in en rondom het centrum. Vind jij de eitjes? Dan mag je gratis naar het event. Er zijn maar liefst 75 pakketjes verstopt. Via de Facebookpagina van Bibelot ontvang je diverse tips over de verschillende locaties.  

Meer informatie over AWKWARD lees je hier.

Kaartverkoop Cellofestival Dordrecht is gestart!

Dit jaar staan er, naast de dagelijkse lessen door topcellisten, maar liefst 16 concerten op het programma én zijn er diverse lezingen en films in het programma opgenomen!
Naast de lunch-, middag- en avondconcerten, is het programma uitgebreid met ontbijt- en nachtconcerten.

Pieter Wispelwey is Artist in Residence
Pieter Wispelwey verzorgt het openingsconcert m.m.v. Camerata Rotterdam, en Rembrandt Frerichs trio.  Daarnaast kan het publiek de dag starten met Pieter tijdens een ontbijtconcert én gaan we ook de nacht weer in met Pieter! Er zijn dagelijks namiddag- en avondconcerten voor jong en oud door onder andere Kobra Ensemble & Marien van Staalen, Anne Müller & Maarten Vos, Emma van Schadewijk & Concerto Grosse Ensemble, Dmitry Ferschtman & Mila Baslawskaja, Trio Huisingh–Zemstov–Wispelwey, Larissa Groeneveld & Frank van Laar en DeuXcel; Tjakina Oosting en Marieke van der Heyden

Naast de concerten zijn er lezingen en workshops door Andreas Grütter, Jan van der Elst en Lucienne van der Lans.

Doe mee en ontvang een gratis passe-partout
Speel je cello en wil jij jezelf zowel muzikaal als technisch ontwikkelen? Wil je naast het volgen van lessen genieten van inspirerende concerten en workshops door topcellisten? Meld je dan aan via www.cellofestivaldordrecht.nl. Meld je je aan vóór 30 maart, dan ontvang je een gratis passe-partout voor alle concerten! Kinderen tot 12 jaar zijn welkom op de Kinderdag op vrijdag 15 mei.

Het 14e Cellofestival Dordrecht wordt georganiseerd door ToBe cultuurcentrum, in samenwerking met een vaste kern vrijwilligers en met ondersteuning van Gemeente Dordrecht, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, het Energiehuis, de Luthiers en Dille & Kamille. Ga voor meer informatie naar www.cellofestivaldordrecht.nl, of stuur een e-mailbericht naar cellofestival@tobe.nl.  

Xing Popcore in concert

Na het succes van RADIO CHAOS in november 2007 en XTREM!X in mei 2011 gaat Xing popcore opnieuw in concert met LIQUID TIME! Op zowel vrijdag 20 als zondag 22 maart staat het popkoor in de Main Stage van het Energiehuis. 

Verwacht stevige pop- en rockmuziek. Met nummers van Linkin Park, Elbow, Queen, Pink Floyd, Guns N’ Roses, Pearl Jam en Within Temptation. Xing popcore wordt begeleid door een vier man sterke liveband. Het concert wordt visueel versterkt met een spectaculaire video- en lichtshow.

Laat je verrassen door een stevig popconcert inclusief afterparty!

Lees meer

Hier zijn de van Rossums

In het programma  'Hier zijn de van Rossums' verkent historicus Maarten van Rossem samen met zijn zus Sis en zijn broer Vincent elke week een stad. Ze laten elkaar dingen zien, die de anderen nog niet kennen. Afgelopen week waren ze op bezoek in Dordrecht. Ook het Energiehuis kwam aan bod! Bekijk hier de uitzending.

Programma Wantijpop 2015 bekend!

De Popcentrale heeft al enkele jaren een eigen podium op Wantijpop. Lokale en regionale bands krijgen hier de kans op te treden voor een groot publiek. De programmering van het Popcentrale Podium is een afspiegeling van de programmering in de Popcentrale. Dit programma wordt voor een groot deel verzorgd door enthousiaste vrijwilligers uit de Drechtsteden, zoals de programmeurs van Metal Night en Reggae Central. Dit jaar is er op het Popcentrale Podium weer een zeer breed scala aan stijlen te horen, waaronder jazz, funk, death metal, reggae en hiphop!

Nieuw tijdens Wantijpop 2015 is een extra tent op het veld bij het Popcentrale Podium. In deze tent staat de ‘Popcentrale Jamstage’, waar akoestische optredens en jamsessies plaats zullen vinden.

Op het Koning Eik veld geeft begeleidt workshopdocent DJ Okkie kinderen vanaf 8 jaar bij het zelf draaien van een kinderdisco.

KLIK HIER

voor een overzicht van alle Popcentrale programmaonderdelen op Wantijpop 2015.

Big Rivers Indoor + driegangenmenu bij Khotinsky

Speciaal voor bezoekers van Big Rivers Indoor op zaterdag 14 maart heeft Bibelot nu een package deal. Bij aanschaf van een package deal ticket ontvang je een ticket voor Big Rivers Indoor en een driegangenmenu bij Khotinsky voor maar €25,-*. Op die manier kun je eerst uit eten gaan om vervolgens te genieten van een muzikale avond met diverse acts tijdens Big Rivers Indoor!

Package deal tickets zijn te bestellen via:http://goo.gl/CrlnI4

*dit menu is exclusief drankjes.

Theaterstudenten aan de slag in het Energiehuis

Circa veertig studenten van twee Rotterdamse theateropleidingen bevolken t/m vrijdag 20 februari het Dordtse Energiehuis. Ze verdiepen zich in de vraag welke verantwoordelijkheden een mens, en in het bijzonder een kunstenaar, draagt.

De studenten gaan aan de slag met diverse vragen rondom het thema verantwoordelijkheid. Hebben we überhaupt verantwoordelijkheid voor de wereld en voor elkaar? Voelt deze individualistische generatie wel verantwoordelijkheden? ‘Een ongelofelijk actueel thema, als je kijkt naar wat onlangs in Parijs en afgelopen weekend in Denemarken is gebeurd’, zegt Ilay den Boer, artistiek leider van De Acteerschool Rotterdam.

Aan de GaoZ week (GaoZ staat voor Geëngageerd Actualiteiten Onderzoek) wordt deelgenomen door tweede- en derdejaars studenten van de afdeling Theater & Maatschappij van De Acteerschool Rotterdam en van Culturele en Maatschappelijke Vorming van de Hogeschool Rotterdam. Daarnaast doen vierdejaarsstudenten van de MBO Theaterschool aan de week mee. De studenten worden begeleid door Ilay den Boer en Cormac Burmania, hoofddocent van de MBO Theaterschool.

De organisatoren van de GaoZ week zochten een locatie buiten de schoolmuren waar de studenten, los van hun dagelijkse schoolleven, aan het project kunnen werken. De keuze viel op het Energiehuis in Dordrecht. In dit huis van de podiumkunsten komen leren, talentontwikkeling en voorstellingen samen. Schouwburg Kunstmin hoopt in de toekomst meer talentvolle makers in het Energiehuis te ontvangen die voor korte of langere tijd residentie houden in de ruimtes van Schouwburg Kunstmin en/of het Energiehuis.

Lezingenreeks “De geboorte van de moderne wereld”

Tijdens iedere lezing staat steeds een bepaalde periode uit de veertig jaar centraal. De “geboorte” begint optimistisch en vernieuwend, om te eindigen met opstanden en de Eerste Wereldoorlog. Cultuurgeschiedenis in de breedste zin van het woord, dat is de invalshoek in deze reeks. Hoe speelden beeldende kunst, architectuur, muziek, fotografie, literatuur in op de politieke en sociale ontwikkelingen en in hoeverre beïnvloedde het elkaar?

De lezingen vinden plaats op donderdag 12, 19 februari, 5 en 12 maart van 19.30 tot 21.30 uur, met een pauze. Er is een duidelijke samenhang tussen de lezingen, maar ze zijn ook los van elkaar bij te wonen. Kaarten voor de lezingen zijn te bestellen via www.tobe.nl/agenda.

 

Dance Masters 2015

Je kunt meedoen in de stijlen: Hiphop, Streetdance, Jazz, Moderne Dans en Klassiek Ballet. Aanmelden kan tot en met vrijdag 27 februari via www.tobe.nl/dancemasters. Deelnemen kost € 5,- per persoon.

Er zijn twee leeftijdscategorieën waarin je kunt dansen voor de titel Dance Master 2015: kinderen van 6 tot en met 11 jaar en jongeren van 12 tot en met 20 jaar. Je kunt meedoen als solist, duo of  groep. De winnaar krijgt een masterclass van een topdanser in de dansstijl van deelname én de Dance Master-beker.

Je wordt beoordeeld door een jury bestaande uit drie vakspecialisten. Zij geven na elk optreden een kort commentaar en maken aan het einde van de show de winnaar bekend.

Je familie en vrienden kunnen je tijdens de show op zondag 15 maart toejuichen. Dance Masters 6-11 jaar is om 12.00 uur en Dance Masters 12-20 jaar om 16.00 uur. Kaarten voor bezoekers kosten € 4, en zijn te bestellen via www.tobe.nl/dancemasters. Je hebt voor iedere show een afzonderlijk toegangskaartje nodig.

Klik hier voor meer informatie over de workshops.

21 feb. Dutch Acoustic Guitar Event in het Energiehuis

Information in English click HERE

Het thema is “percussive finger-style guitar” en de dag wordt verzorgd door ToBe cultuurcentrum in samenwerking met André van Berlo (Nederland) en Gareth Evans (Wales), die worden bijgestaan door opkomende jonge talenten als Péter Gergely (Hongarije), Eddie van der Meer (Nederland) en Andrew Foy (Verenigde Staten).

Deze vijf gitaristen zijn niet zomaar voor dit evenement bij elkaar gekomen. Via YouTube hebben ze elkaar ontdekt en is er een vriendschap ontstaan. Alles bij elkaar opgeteld hebben ze 410.000 volgers en meer dan 800 video’s online staan. De gitaarmuziek maakt in de laatste decennia een enorme evolutie door met als boegbeelden Andy McKee, Mike Dawes, Jon Gomm, Thomas Leeb, en vele anderen. De style is al veel ouder en een van de ware pioniers was Michael Hedges.

Tijdens het Acoustic Guitar Event maak je kennis met de vijf gitaristen. Er zijn workshops voor alle deelnemers (twee per persoon), een Meet en Greet (vrij toegang), en er is een ‘open mic’ waar een ieder zijn kunsten mag vertonen. De dag wordt afgesloten met een concert in de avond.

Programma
12.30 - 13.00 uur Inloop en ontvangst in het Energiehuis
13.15 - 14.15 uur Eerste workshopronde
14.14 - 14.45 uur Pauze
14.45 - 15.45 uur Tweede workshopronde
16.15 - 17.15 uur Meet & Greet
17.30 - 19.00 uur Avondeten (op eigen kosten)
19.30 - 21.30 uur concert van de gitaristen/docenten inclusief voorprogramm ToBe-leerlingen

Klik HIER voor meer informatie over de Workshops
Klik HIER voor meer informatie over het Concert

English

During the first Acoustic Guitar Event in Dordrecht the “Energiehuis”, with it's great atmosphere and space, will be filled with the beautiful sounds of the acoustic guitar.

This years theme is “percussive finger-style guitar” and the day will be hosted by André van Berlo (Netherlands) and Gareth Evans (Wales). They will be backed up by 3 young and upcoming fingerstyle guitarists: Péter Gergely (Hungaria), Eddie van der Meer (Netherlands) en Andrew Foy (United States).

These five guitarists didn’t just accidentally get together for this event. They’ve discovered each other on youtube and a friendship grew from there. Together they are good for over 410.000 followers and more than 800 videos which are all accessible for free! The guitar is going through an enormous evolution these past decades with “percussive finger-style icons” like: Andy McKee, Mike Dawes, Kaki King, Jon Gomm, Thomas Leeb, and many many others. One of the pioneers of this new style was Michael Hedges who experimented a lot with percussive sounds and alternative tunings.
During the Acoustic Guitar Event there will be workshops (two per person), a Meet and Greet and an ‘open mic’ where anyone can share their talent. The day ends with a concert in the evening.

Program
12.30 - 13.00 uur Welcome in ‘Het Energiehuis’
13.15 - 14.15 uur First round of workshops
14.14 - 14.45 uur Break
14.45 - 15.45 uur Second round of workshops
16.15 - 17.15 uur Meet & Greet
17.30 - 19.00 uur Dinner (at own expense)
19.30 - 21.30 uur Concert of the guitar players/teachers  

Click HERE for more information about the workshops
Click HERE fot more information about the concert

Crowdfundingsactie Gilgamesj

Muziektheater Hollands Diep is een crowdfundingsactie gestart om de nieuwe voorstelling Gilgamesj.Superheld! te realiseren. Wilt u Gilgamesj ook steunen en daarvoor als dank een leuke tegenprestatie ontvangen? Ga dan naar de volgende link en doneer. Alle kleine beetjes helpen!  

Fado met Daisy Correia

Meu abraço

Op zaterdag 10 januari treedt Daisy Correia op bij Muziekstroom in het Energiehuis met haar gloednieuwe theaterprogramma Meu abraço. Zij wordt begeleid door haar gitaristen Rafael Fraga (Portugese gitaar) en Joeri de Graaf (gitaar). Een must voor de fado- en wereldmuziekliefhebber! Het concert start om 20.00 uur.

In dit programma komt de ultieme ontmoeting tussen haar twee grote liefdes, pop en fado, tot uiting. Haar nieuwste cd Fado do Norte is door de pers zeer goed ontvangen en kreeg in de Telegraaf maar liefst vier sterren. Daisy brengt liedjes met prachtige teksten, die door diverse grote namen uit de Portugese fadoscene speciaal voor haar geschreven zijn.

Daisy Correia (1986) is in Amsterdam geboren. Haar moeder is Portugese, haar vader Nederlander en Daisy is tweetalig opgevoed. Ze staat vanaf haar 13e jaar op het podium, won diverse zangwedstrijden en kreeg in 2003 in de Pepsi Stage een Award voor veelbelovend talent. In 2007 werd Daisy door 3FM uitgeroepen tot “Serious Talent”.

De Telegraaf: ‘Fado’s met een vleugje jazz; Correia blaast een frisse wind door strenge tradities.’

Kaarten € 17,00 (€ 14,50 met korting)

ToBe is op zoek naar een stagiair!

ToBe zoekt een stagiair ter ondersteuning van de Marketing & Communicatieafdeling.

Ruim 140 vaste medewerkers, 100 freelancers en 60 vrijwilligers zorgen voor een zeer gevarieerd aanbod Kunst & Design, Theater & Dans en Muziek. Per jaar bereikt ToBe ruim 6000 cursisten die wekelijks deelnemen aan lessen en cursussen. ToBe werkt op 280 scholen voor primair en voortgezet onderwijs en bereiken daar per jaar ruim 36.000 leerlingen via cultuuractiviteiten. Wil jij ervaring opdoen bij een dynamische organisatie? Dan ben je bij ToBe aan het goede adres.

PERIODE
Voor een periode van een half (school)jaar.
Start in februari 2015 in overleg.

UREN
Minimaal 32 uur per week

TAKEN
Wij zoeken een HBO-student die redactioneel sterk, nieuwsgierig, ondernemend is, affiniteit heeft met social media en websitebeheer. Onze afdeling bestaat uit twee enthousiaste collega’s die samen verantwoordelijk zijn voor de interne en externe (marketing en) communicatie van ToBe breed: Muziek, Kunst & Design, Theater & Dans, Onderwijs, Projectbureau, Muziekstroom en de Popcentrale. Je houdt je voornamelijk bezig met persberichten, in- en externe nieuwsbrieven, drukwerk, social media en de website.

Tot je taken behoren:
• Pers- en nieuwsberichten schrijven
• Externe en interne nieuwsbrieven schrijven
• Beheren website: activiteitenagenda en nieuwsitems
• Beheren sociale netwerken als Facebook en Twitter
• Beheren narrow casting systeem: nieuwsberichten schrijven
• Ondersteuning bij evenementen zoals bijvoorbeeld Open Dag
• Bijdrage leveren aan het opzetten van een fotobank
• Begeleiden van drukwerk zoals posters en flyers

WIJ VRAGEN
• HBO werk- en denkniveau van opleiding Communicatie, Journalistiek en/of Reclame, Media & Design.
• Een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
• Een goede schrijfvaardigheid
• Een zelfstandige en pro-actieve werkwijze
• Een service- en samenwerkingsgerichte instelling
• Goede communicatieve- en sociale vaardigheden
• Affiniteit met kunst & cultuur

WIJ BIEDEN
Een uitdagende stage met begeleiding en vergoeding op een dynamische plek in het Energiehuis, Noordendijk 148, 3311 RR Dordrecht.

MEER WETEN?
Meer informatie over deze vacature kan ingewonnen worden bij Peggy Merison via 088 88853 55.

REAGEREN
Stuur uiterlijk vrijdag 9 januari een volledige CV en motivatiebrief:
per e-mail naar: communicatie@tobe.nl

 

All You Can Dance

Een nieuwe dansstijl uitproberen? Grijp je kans tijdens All You Can Dance! Voor een voordelige prijs kun je uiteenlopende dansworkshops volgen. Van T'ai Chi tot Stepping, het is er allemaal tijdens AYCD op zondag 25 januari 2015. Speciaal voor All You Can Dance geeft Joey van der Slot, van het tv-programma SYTYCD youtube, een Hiphopworkshop. Éva Boele Thoman, balletdocente aan de Fontys Dansacademie, geeft balletworkshops geïnspireerd op het Zwanenmeer.

Regionaal acteertalent in bijzondere voorstelling


Stap in een wereld van spel, dans, video, licht en live muziek; onderga een kijkspel met 180 kleurrijke passanten. Het is de wereld van Het uur waarop wij niets van elkaar wisten; een woordeloze voorstelling van de avantgardistische Oostenrijkse toneelschrijver Peter Handke die op 19, 20 en 21 december te zien is in het Energiehuis. Klik hier voor kaarten.

We zien een straatveger, een tapijthandelaar, een liefdespaar, een bejaard echtpaar, een schoonheid op hoge hakken, een jongen op een skateboard. Voorbijgangers zijn het. Sommigen doelloos, anderen doelbewust. Wat is hun verhaal? Wie zijn het? Wat zien we? En is dat wat je ziet ook wat een ander ziet?

Acteurs uit Dordrecht en de regio
In 2011 maakten Els van der Jagt (regisseur) en Katja Grässli (choreograaf) bij het OT Theater Rotterdam deze voorstelling met acteurs, dansers en niet-professionele spelers. Nu, drie jaar later, doen zij, in samenwerking met Schouwburg Kunstmin en ToBe Cultuurcentrum, hetzelfde in Dordrecht. De voorstelling wordt gespeeld door zeventien inwoners van Dordrecht en de regio. Ze zijn zeer verschillend wat betreft leeftijd en achtergrond, maar delen een grote voorliefde voor theater. Sinds september repetereren ze hard om eind deze maand een mooie voorstelling te kunnen neerzetten.

 

 

 

Bibelot genomineerd voor beste poppodium van Nederland

Bibelot is  door collega-podia genomineerd voor 'Beste Podium 2014' bij de IJzeren Podiumdieren van de VNPF (Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals)

Nominaties

De IJzeren Podiumdieren worden sinds 1997 jaarlijks uitgereikt door de VNPF in meerdere categorieën, onder andere ‘beste podium’ en ‘beste festival’.
In de categorie ‘beste podium’ zijn tevens 013 (Tilburg), Paard van Troje (Den Haag), Patronaat (Haarlem) en Rotown (Rotterdam) genomineerd.

Hoofd Marketing Lonneke Ziemerink: ‘we zijn blij verrast met de nominatie. Het is een enorme waardering dat we met een klein team zoveel voor elkaar weten te boksen.'

De prijzen worden uitgereikt tijdens Eurosonic Noorderslag op zaterdag 17 januari 2015.

Grote Orkestdag ToBe - 22 november

150 muzikanten tijdens de Grote Orkestdag ToBe.

Het Ridderkerks Symfonie Orkest (RSO) en het Drechtsteden Jeugdorkest (DJO) werken op zaterdag 22 november op een bijzondere manier samen. Leerlingen van ToBe spelen ook mee met de orkesten en ervaren op deze manier hoe het is om een ‘echt’ orkestlid te zijn.

De afgelopen weken hebben de leerlingen van ToBe hard gestudeerd om tijdens de Grote Orkest dag goed voor de dag te komen. Ze spelen samen met het Ridderkerks Symfonie Orkest en het Drechtsteden Jeugdorkest composities van Farkas, Morricone, Lyadov, Tsjaikowsky en The Beatles.

Over de beide orkesten
Het RSO is een ambitieus, volwaardig en gevorderd amateur symfonieorkest dat repeteert op zaterdagochtend in Ridderkerk. De leden zijn afkomstig uit de gehele regio en de leeftijden variëren sterk. Het repertoire loopt uiteen van populair klassiek en filmmuziek tot de grote symfonieën. Het orkest heeft acht maal een Night of the Proms georganiseerd en bij het 25-jarig jubileum waren solisten als Guus Meeuwis en Miranda van Kralingen.

Het DJO houdt zich bezig met het klassieke symfonische repertoire. Het orkest repeteert op vrijdagavond in het Energiehuis en bestaat uit jongeren die hun instrument goed beheersen. Het DJO geeft een aantal concerten per jaar, doet mee aan uitwisselingsprogramma’s en heeft een jaarlijks studieweekend.

Prorgamma
Zaterdag 22 november om 14.00 uur, aan het eind van de orkestdag spelen alle muzikanten samen tijdens een spetterende afsluiting in Machine 3 van het Energiehuis. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken tijdens de composities en de afsluiting, de toegang is gratis!

 http://www.tobe.nl/agenda/318/ToBe-Grote-Orkestdag

Energiehuis feliciteert Schouwburg Kunstmin

Met een grote opening op 1 november en een Open Huis voor alle inwoners van Dordrecht en de regio op 2 november opende Schouwburg Kunstmin haar deuren. De schouwburg is de afgelopen twee jaar geheel gerestaureerd en aangepast aan de eisen van deze tijd. Het Energiehuis feliciteert schouwburg Kunstmin met deze grootste opening!
Meer informatie over de vernieuwde locatie en het programma.

Hoofdrol voor Dordtse Bjurre in Waanzinnig Gedroomd

De Dordtse jongen Bjurre Potters (12) heeft een hoofdrol in de allereerste Kinderen voor Kinderen - familiemusical Waanzinnig Gedroomd die tot en met maart 2015 door het land toert. Op zondag 23 november is Bjurre twee keer te zien in zijn eigen woonplaats in Schouwburg Kunstmin. Waanzinnig Gedroomd is een musical voor jong en oud, met de grootste hits uit het 35 jarige bestaan van Kinderen voor Kinderen.

Muzikale genen
Bjurre Potters zit in de tweede klas van het tweetalig VWO op het Dalton Lyceum aan de Overkampweg. Bjurre houdt enorm van piano spelen en sinds kort ook de gitaar. Muzikaliteit zit blijkbaar in de genen, want Bjurre’s zusje speelt in de musical Billy Elliot. Bjurre is een perfectionist dus altijd kan alles beter, zeker op gebied van zijn muziek, dans en zang. Zijn moeder heeft een dansschool in Dordrecht en zijn vader werkt bij Koninklijk Kemper en van Twist in de Merwestad. Muziek neemt een belangrijke plaats in binnen het gezin.

Algemeen Dagblad
“Bjurre Potters is ongetwijfeld een van de beste zangers die ooit aan Kinderen voor Kinderen heeft meegedaan.” Bjurre staat rechts op de foto.

Klik hier voor kaarten.

 

MeeDoe-week Theater & Dans 3-8 november

De MeeDoe-week Theater & Dans is er voor kinderen, jongeren en volwassenen. Van maandag tot en met zaterdag kun je van alles doen in het Energiehuis.
Doe op woensdag bijvoorbeeld mee aan de Hiphoplessen van ToBe Dans en op vrijdag aan de acteer-, zang- en danslessen van Jeugdtheaterschool Dordrecht. Voor volwassenen is er Kleinkunst, Basistraining acteren of Zilver bij Theater Volwassenen. Van te voren aanmelden is niet nodig en je mag meerdere lessen volgen.

Kijk op http://www.tobe.nl/meedoeweek aan welke theater- en danscursussen je mee kun doen die week.
De MeeDoe-week is een reguliere lesweek, lessen zijn niet toegankelijk voor ouders/verzorgers en andere kijkers.

 

Theaterberoemdheden in campagne Kunstmin


Dat Schouwburg Kunstmin weer open gaat, is goed nieuws voor theaterliefhebbers én voor artiesten. Aan de openingscampagne met het motto ‘Wij zijn er weer!’ werkten zes artiesten van harte en belangeloos mee. Frans Bauer, Anne Wil Blankers, Karin Bloemen, Claudia de Breij, Joke Bruijs en Jochem Myjer hebben zich door de Rotterdamse fotograaf Lenny Oosterwijk laten fotograferen en zijn op veel plekken in Dordrecht en omgeving te bewonderen op onder meer affiches, vlaggen en advertenties. Uiteraard  treden de zes in het komend theaterseizoen zelf op in Kunstmin.

Proefdraaien
Om in november alles tiptop in orde te hebben, staat de maand oktober bij Kunstmin in het teken van proefdraaien. De voorstellingen en activiteiten in deze maand zijn er voor bedoeld om warm te draaien en kinderziektes te bestrijden. Wie zich hierop instelt en een van de activiteiten in oktober bezoekt, kan de gerestaureerde schouwburg al zien vóór de officiële op 1 november. Een buitenkansje!

Vacature: Marketing Medewerker m/v 36 uur per week

Poppodium Bibelot bruist van de ambitie. We organiseren al ruim 46 jaar popconcerten voor zo’n beetje alle verschillende muziekliefhebbers, verrassende themafeesten en vette dance-events. Bibelot is gevestigd in het Energiehuis in Dordrecht. Het Energiehuis biedt ruimte aan verschillende culturele instellingen, waaronder Bibelot. Daarmee is een uniek concept ontwikkeld, waarmee Bibelot niet alleen het grootste poppodium van zuid-west Nederland is geworden, maar ook de verbinding aangaat met cultuureducatie, onderwijsinstellingen en andere vormen van podiumkunst. De marketingmedewerker die wij zoeken, ondersteunt het hoofd marketing in het ontwikkelen van doelgroepgerichte promotieplannen en voert deze uit. Doelstelling is het vergroten van bezoekersaantallen en de bezettingsgraad.

Functieomschrijving
De marketingmedewerker ressorteert hiërarchisch onder het hoofd marketing. De marketingmedewerker is verantwoordelijk voor het ondersteunen bij de ontwikkeling en het voor uitvoeren van marketing- en promotieplannen en alle middelen die daarvoor worden ingezet, waaronder drukwerk, drukwerkverspreiding, nieuwsbrieven, eventmailingen, persberichten, narrowcasting en social media.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • programmareeksen vermarkten/ promoten
 • ondersteuning bieden op het gebied van website ontwikkeling, online promotie en    marketingacties
 • intensief contact onderhouden met belangrijke promotionele outlets, pers en netwerken in en buiten Dordrecht
 • actief anticiperen op voorverkoopstanden
 • webteksten, nieuwsitems en persberichten schrijven en redigeren
 • stagiair(s) aansturen
 • promotieteam begeleiden
 • ondersteuning bieden bij sponsor- en fondswerving

Competenties:
Kerncompetenties: Creërend vermogen
Doelgroepgerichtheid
Contactuele vaardigheden
Vakinhoudelijk: Communicatief vermogen
Analytisch vermogen
Taakgericht leidinggeven (stagiairs en vrijwilligers)
Plannen en organiseren

Overige functie-eisen:
• niveau HBO of MBO met ervaring in vergelijkbare functie
• uitstekende beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift
• inspirerend, representatief en communicatief vaardig
• commercieel inzicht
• pro-actief, ondernemend en assertief
• binding met de regio Drechtsteden
De omvang van het dienstverband is 36 uur per week. Bibelot hanteert de cao Nederlandse Poppodia en –Festivals. De functie wordt gewaardeerd in schaal 5.

Bibelot is een jonge werkgever die talent alle ruimte gunt en ontwikkeling stimuleert en ondersteunt. De organisatie bestaat uit een vast team van 8 professionals en meer dan 180 vrijwilligers en studenten.

Je stuurt je sollicitatie uiterlijk 29 oktober uitsluitend per e-mail naar de directeur, dhr. Van Wijngaarden: d.vanwijngaarden@bibelot.net.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lonneke Ziemerink via lonneke@bibelot.net.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stichting Bibelot
Kamer van Koophandel: 40322757
http://www.bibelot.net
http://www.energiehuis.nl

Win een meet & Greet met Gers Pardoel

Het nieuwe album van Gers Pardoel heet 'De Toekomst Is Van Ons' en kwam op 23 mei uit. Op 17 oktober staat Gers met zijn band in Bibelot en jij kan hem ontmoeten! Je maakt kans op een exclusief Gers Pardoel winpakket met hierin:

- Een gesigneerd album
- Een T-shirt
- Een sleutelhanger
- En een meet & greet!

Wat moet je doen om kans te maken op deze toffe prijs?
Tag in dit bericht op Facebook een vriend, vriendin, familielid, kennis of collega met wie jij deze prijs wilt winnen. En wie weet sta jij 17 oktober oog in oog met Gers!

Meedoen kan tot  01 oktober.

 

'Ik voel me sexy als ik dans'

Nielson is benieuwd naar de dansmoves van verschillende bekende Nederlanders. In het kader van zijn nieuwe single, Sexy als ik dans, vraagt hij de BN'ers via Twitter hun danspassen te delen.

O.a. Jan Smit en Ruben van der Meer durfden het al aan. Nielson vraagt via het sociale netwerk ook om de danskwaliteiten van onder anderen Jandino Asporaat, Nick & Simon en Badr Hari.

Nielson deelde eerder al een filmpje waarin hij zijn eigen moves laat zien. "Na al jullie filmpjes is het tijd voor die van mij. Het maakt niet uit of je wel of niet kan dansen. Wees jezelf en dan ben je awesome!", schreef hij erbij. De fans van de zanger gaven hier massaal gehoor aan en deelden clipjes van hun danspasjes.

Stoel Kunstmin in centrale bibliotheek

Een rode, pluchen stoel uit de Grote Zaal van Schouwburg Kunstmin staat de pronken in de centrale bibliotheek van de Bibliotheekaanzet in Dordrecht. Zo worden bezoekers van de bieb attent gemaakt op de mogelijkheid om een stoel in de Grote Zaal te 'adopteren.'

Liefhebbers van theater in het algemeen en van Kunstmin in het bijzonder kunnen op deze manier een steentje bijdragen aan de toekomst van de schouwburg. Adoptanten zien hun naam terug op de stoel van hun keuze en op de website

Garagesale bij Schouwburg Kunstmin

Een ukelele waar Brigitte Kaandorp op heeft gespeeld is de ultieme trofee voor elke cabaretliefhebber. U maakt er kans op tijdens de garagesale van Schouwburg Kunstmin op zaterdag 13 september in Machine 3 in het Energiehuis. Te koop zijn onder meer spullen uit de oude inboedel van de schouwburg, publiciteitsmateriaal en (deels gesigneerde) cd’s en dvd’s. Bijzondere voorwerpen zoals de ukelele van Brigitte Kaandorp worden bij opbod verkocht. De opbrengst komt ten goede aan het nieuwe interieur van de schouwburg.

muziekpareltjes in de Talent Stage

Soms komen we bij Bibelot pareltjes tegen die in Dordrecht nog niet geschikt zijn voor het grote publiek, maar die het wel verdienen om in the spotlight te staan. Om jou als muziekliefhebber kennis te laten maken met deze veelbelovende artiesten geeft Bibelot deze acts een podium in het Energiehuis. Dit podium is de Talent Stage, de intieme zaal van de Popcentrale waar je de komende editie kunt genieten van Ming's Pretty Heroes. Deze band staat garant voor catchy popsongs en meeslepende ballads. Maar de bandleden zijn ook niet bang om af en toe een experimenteel sausje over hun nummers te gieten. Deze editie Ming's Pretty Heroes.
Lees meer over Ming's Pretty Heroes

Show Nina Hagen definitief gecanceld

Helaas komt er geen vervangende datum voor het afgelaste concert van Nina hagen op 6 juni. Heb je kaartjes voor het concert gekocht dan hoef je niets te doen. Uiterlijk woensdag 25 juni wordt het bedrag op je rekening teruggestort. Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit bericht dan kun je deze mailen naar info@bibelot.net.

Energiehuis wint Gulden Feniks

Het Energiehuis is de winnaar van de NRP Gulden Feniks in de categorie transformatie. “Het Energiehuis is een perfecte symbiose tussen opdrachtgever, theatermanager en architect”, aldus de jury. NRP Gulden Feniks is dé prijs ter bevordering van en inspiratie voor duurzaam gebruik van de bestaande omgeving. 

Transformatie
De onafhankelijke stichting NRP (Nationaal Renovatie Platform) reikt de NRP Gulden Feniks ieder jaar uit aan de beste renovatie- en (gebieds)transformatieprojecten van Nederland. Het Energiehuis won in de categorie Transformatie. In deze categorie kwamen dit jaar de meeste inzendingen binnen: 30 in totaal.

Bestaande omgeving
NRP Gulden Feniks is een prijs voor bijzondere renovatie-, transformatie en herbestemmingsprojecten in de bestaande omgeving. Niet alleen economische aspecten, innovatie en technische uitvoering worden beoordeeld door de vakkundige jury. Facetten als de culturele waarde, duurzaamheid, functionele kwaliteit en maatschappelijke waarde van het project wegen zwaar.   

Beste gebouw van het jaar
Vorige maand won het Energiehuis ook al de publieksprijs BNA Beste Gebouw van het Jaar. Over het Energiehuis werd geschreven: “De voormalige energiecentrale uit 1905, die vroeger de regio van energie voorzag, is na dertig jaar leegstand nieuw leven ingeblazen. En hoe; dit culturele bolwerk, met onder anderen een poppodium, muziekschool en jeugdtheaterschool, barst van de energie en mogelijkheden. Met vijf multifunctionele concertzalen – mét daglicht – veertig kleine zalen, en horeca weet het Energiehuis mensen te verleiden; uit de hele regio stromen de bezoekers toe. De architect heeft goed aangevoeld wat het gebouw paste, oordeelt de jury.'

GEZOCHT allround (band) DJ'S

Omschrijving:
Poppodium Bibelot is opzoek naar dj’s op vrijwillige basis om voor, tussen en na een show muziek te draaien. Daarnaast zoeken we ook mensen om in de Poplounge te draaien tijdens een show.

Vanwege de diversiteit van het programma van Bibelot vergt dit een sterk inlevingsvermogen in verschillende doelgroepen en kennis van verschillende muziekstromingen. Mocht je breed georiënteerd zijn (bijvoorbeeld ‘70, ‘80, soul, indie en urban) is dat erg prettig, maar mocht je in één specifiek genre ook goed kunnen draaien, schroom dan niet om een mailtje te sturen.

Over het algemeen zal je worden ingezet op vrijdagen en zaterdagen tussen 20:00 en 01:00. Deze dagen en tijden kunnen uiteraard verschillen. Het gaat om shifts in de Power Stage, Main Stage en de Poplounge.

Vrijwilligers werken gemiddeld drie uur per week en krijgen vrijwilligersfaciliteiten zoals gratis entree.

Competenties:

 • ervaring met DJ apparatuur
 • affiniteit met popmuziek
 • kan sfeer overbrengen
 • op de hoogte van trends op muziekgebied
 • representatief

We bieden

 • ruimte om je technisch te kunnen ontwikkelen als DJ
 • ervaring opdoen in een creatieve en ambitieuze organisatie
 • samenwerken met andere vrijwilligers, DJ’s en artiesten  
 • diverse vrijwilligers faciliteiten

Ben je geïnteresseerd en herken je jezelf in het profiel neem dan contact op met ofra@bibelot.net. De eerste gesprekken zullen voor 1 juli plaatsvinden.

Eerste voorstellingen uitverkocht

De voorstellingen van Jochem Myjer in Schouwburg Kunstmin zijn uitverkocht. Veel animo is er voor onder meer Nick & Simon, Jandino Asporaat, Brigitte Kaandorp en Guido Weijers.

De kaartverkoop voor het seizoen 2014-2015 begon zaterdagochtend 24 mei om tien uur via www.kunstmin.nl, waarna direct een run op de kaarten voor vooral Jochem Myjer ontstond.

Volop kaarten beschikbaar
Voor het overgrote deel van de voorstellingen in Schouwburg Kunstmin zijn nog kaarten beschikbaar. Dat is goed nieuws voor de liefhebbers van bijvoorbeeld de toneelvoorstelling Agnes van God met Willeke van Ammelrooy, Noortje Herlaar en Eva van de Wijdeven. Ook zijn er nog kaarten voor Scapino Ballet Rotterdam, De Utrechtse Spelen, Sandra van Nieuwland, Sneeuwwitje De Musical, Huub van der Lubbe, Pippi Langkous, Tineke Schouten en nog veel meer mooie, ontroerende en grappige voorstellingen.

Kassa
Vanaf zaterdag 31 mei is het ook mogelijk om kaarten voor het nieuwe theaterseizoen te kopen aan de kassa in het Energiehuis. In het eerste weekend van november gaat de dan prachtig gerestaureerde Schouwburg Kunstmin weer open voor het publiek.

Energiehuis wint Publieksprijs BNA Beste Gebouw van het Jaar

De winnaar van de Publieksprijs, Cultuurhuis Energiehuis Dordrecht van TenbrasWestinga / Interieur en Stedenbouw B.V., ontving de prijs uit handen van minister Blok voor Wonen en Rijksdienst. Het publiek laat via Facebook weten wat ze van het Energiehuis vinden. Zo schrijft Cor de Jong: 'Zo'n oud gebouw zo multifunctioneel maken is een kunst. Dit verdient een eerste prijs!' Nieky Klaus zegt: 'Het combineert architectuur met industrieel erfgoed en heeft terecht een flinke aantrekkingskracht op een groot deel van podiumkunstminnend Nederland. Klasse dat de stad en de ondernemers de kansen zagen en pakten!'

Uit het juryrapport
'Een project met power: het Energiehuis in Dordrecht. De voormalige energiecentrale uit 1905, die vroeger de regio van energie voorzag, is na dertig jaar leegstand nieuw leven ingeblazen. En hoe; dit culturele bolwerk, met onder anderen een poppodium, muziekschool en jeugdtheaterschool, barst van de energie en mogelijkheden. Met vijf multifunctionele concertzalen – mét daglicht – veertig kleine zalen, en horeca weet het Energiehuis mensen te verleiden; uit de hele regio stromen de bezoekers toe. De architect heeft goed aangevoeld wat het gebouw paste, oordeelt de jury.'

Beste Gebouw van het Jaar
De BNA heeft als branchevereniging met de nieuwe opzet van BNA Beste Gebouw van het Jaar nog nadrukkelijker gekozen voor de opvatting dat goede architectuur meer is dan mooi alleen, voor opdrachtgever, gebruiker en samenleving. Daarom de keuze voor de naam Beste Gebouw.

Het draait bij Beste Gebouw van het Jaar om excellentie in brede zin: dus naast de architectonische kwaliteit, worden juist ook de gebruiks- en belevingswaarde, de toegevoegde maatschappelijke waarde en de kwaliteit van de samenwerking meegewogen. Het gebouw is vooral 'integraal' goed.

bron: www.bna.nl 

Adopteer uw eigen stoel

Bedrijven en particulieren kunnen een of meerdere stoelen in de Grote Zaal van Schouwburg Kunstmin adopteren.

De 755 prachtige rode pluchen stoelen staan straks weer klaar om vele bezoekers te ontvangen. Kunstmin zoekt enthousiaste bedrijven en particulieren die de schouwburg een warm hart toedragen en de stoelen willen adopteren. Met het bedrag dat hiermee wordt ingezameld, zal Kunstmin de andere publieksruimtes, waaronder de foyers, inrichten. Klik hier voor meer informatie.

Het Energiehuis genomineerd voor Beste Gebouw van het Jaar

Het Energiehuis is één van de zeven genomineerden voor BNA Beste Gebouw van het Jaar 2014. De jury maakte deze selectie uit een totaal van 250 inzendingen. Twee nominaties vallen in de categorie Identiteit & Icoonwaarde, één in de categorie Leefbaarheid & Sociale Cohesie, twee nominaties in de categorie Stimulerende Omgevingen en twee in de categorie Particuliere Woonbeleving. Het Energiehuis valt onder de categorie Leefbaarheid & Sociale Cohesie. Dat houdt in dat het gebouw vooral aan de leefbaarheid bijdraagt.

De genomineerden
De andere genomineerden zijn Het Nieuwe Rijksmuseum (Amsterdam), Internationale School( Eindhoven), Museumkwartier (’s-Hertogenbosch), Rozet (Arnhem), Verbouw Boerderij Friesland (IJlst) en Villa Kogelhof (Kamperland).

Jury
De gebruiks- en belevingswaarde, de toegevoegde maatschappelijke waarde en de kwaliteit van de samenwerking spelen een belangrijke rol. De top prioriteit is dat het gebouw vooral ‘integraal’ goed is. Juryvoorzitter Paul Schnabel: ‘De nominaties zijn stuk voor stuk bijzondere gebouwen, die voor het individuele en collectieve plezier van bewoners, gebruikers en ons allemaal als burgers grote meerwaarde kunnen hebben.

Publieksprijs
Er is ook een Publieksprijs. Iedereen kan vanaf vandaag uit de nominaties van de vakjury zijn of haar persoonlijke favoriete gebouw kiezen via de website www.gebouwvanhetjaar.nl. De winnaar ontvangt de Publieksprijs op 20 mei de prijs uit handen van minister Stef Blok voor Wonen en Rijksdienst.

Locatie prijsuitreiking
Het bekend maken van de winnaars en de prijsuitreiking zelf is op dinsdag 20 mei 2014 in het nieuwe TivoliVredenburg in Utrecht, jazzzaal Cloud Nine.

Verkiezing 'Gebouw van het jaar'

Spannend! Het Energiehuis doet mee aan de verkiezing 'Gebouw van het jaar'. Een wedstrijd georganiseerd door BNA, de branchevereniging voor architectenbureaus. Stem ook

Energiehuis tekent voor duurzame bedrijfsvoering

Donderdag 13 februari hebben de deelnemers aan de Community of Practice “Milieubarometer voor het MKB” van bedrijvennetwerk MVO Drechtsteden een intentieverklaring getekend. Met het tekenen beloven zij zich volledig in te spannen voor een duurzamere bedrijfsvoering. In totaal 14 bedrijven uit het MKB in de Drechtsteden hebben deze belofte met hun handtekening bezegeld.

Bedrijvennetwerk MVO Drechtsteden biedt drie verschillende CoP’s aan haar leden. Marc Herberigs van Stichting Stimular begeleidt de CoP “Milieubarometer voor het MKB. De leden van deze CoP komen vijfmaal per jaar samen en werken gezamenlijk met behulp van onder andere de Milieubarometer aan het succesvol implementeren van MVO. De focus bij deze CoP ligt op het realiseren van Quick Wins, reductie van energie- , water-, en afvalverbruik. Tevens staat het motiveren van medewerkers en het communiceren van MVO centraal.
In de intentieverklaring die getekend is, beloven de bedrijven onder andere zich in te spannen om de externe effecten die de eigen bedrijfsvoering met zich meebrengt, zoveel mogelijk te beperken en te streven naar duurzaam ondernemerschap. Daarnaast streven de leden naar 10% verbetering van de milieuprestaties gedurende de komende drie jaar. Op termijn willen de deelnemers ook een voorbeeldfunctie vervullen voor bedrijven in de regio.

Bedrijvennetwerk MVO Drechtsteden is een initiatief van Duurzaamheidscentrum Weizigt en opgericht in maart 2012. Middels diverse activiteiten en instrumenten, inspirerende gasten en sprekers, worden bedrijven ondersteund en gestimuleerd om verder te verduurzamen. Deelname aan het bedrijvennetwerk geschiedt via een lidmaatschap. MVO Drechtsteden telt inmiddels 35 leden. Meer informatie is te vinden op www.weizigt.nl/bedrijven.

Iedere donderdag Muzikantencafe

Het Muzikantencafé van de Popcentrale is inmiddels een begrip geworden binnen de programmering in de Talent Stage. Muzikantencafé is een open repetitie vanaf 21.00 uur op donderdagavond in de Talent Stage met als hoofddoel de geluid/licht stagiaires een ongedwongen platform te bieden. Zo kan er geoefend worden zonder de grote druk als op normale programmeringsavonden. Een band die normaal gesproken een oefenruimte huurt bij de Popcentrale, maakt een afspraak en komt gratis op het podium spelen. Op deze manier werkt de band aan zijn podiumervaring en tegelijkertijd breidt de geluidstagiaire zijn ervaring uit doordat hij de band zelfstandig uit moet versterken. Een uitgesproken kans voor onze geluidstagiaires! Publiek is altijd van harte welkom in het Muzikantencafé. 
Oefen je bij ons en wil je ook een keer op het podium oefenen? Mail dan naar barbara@popcentrale.nl

Muzikantencafé Talents
Op donderdag 14 en 21 februari betreden vanaf 21.00 uur de uitblinkers van het Muzikantencafé 2013 nogmaals het podium van de Talent Stage. Toegang is gratis.

Tim Knol is terug

Na een welverdiende sabbatical is Tim Knol sinds vorige week weer in het theater te vinden. Want als iets hem tijdens zijn rustperiode duidelijk werd, was het wel dat er een vervolg moest komen op zijn succesvolle eerste theatertour Van Huis Uit. Dat vervolg is er nu en heeft de toepasselijke titel Terug gekregen.

Terug wordt een avond met Tim op blote voeten, vergezeld door bijzondere gitaren en zijn prachtige stem. Er komen oude liedjes en nummers van zijn laatste plaat voorbij. Tim vertelt over zijn helden en doet zijn inspiratie uit de doeken. In een avond waarop hij breekbare herinneringen ophaalt en sterke verhalen vertelt.

Ook op de radio laat Tim van zich horen. Zo speelt hij deze maand elke zondagmiddag live in het programma Guis! op Radio 2. Bovendien is hij zaterdag 8 februari te gast bij Spijkers met Koppen, van 12.00 uur t/m 14.00 uur, ook op Radio 2. Daarna stapt hij in de auto richting Dordrecht, want zaterdagavond 8 februari is hij met Terug te zien en te horen bij Kunstmin in het Energiehuis. Klik hier voor kaarten.

Kunstmin wil 'klankborden' over programmering

Schouwburg Kunstmin is op zoek naar inwoners van Dordrecht en de regio die willen meedenken over de programmering voor het theaterseizoen 2014-2015. 

Het seizoen 2014-2015 belooft bijzonder te worden. In het najaar van 2014 opent de schouwburg opnieuw haar deuren na de grootscheepse restauratie, maar ook in het Energiehuis blijft Kunstmin voorstellingen programmeren. Kunstmin verwacht dat veel Dordtenaren en inwoners van de regio benieuwd zullen zijn naar de gerestaureerde schouwburg en wil een programma samenstellen dat een breed publiek aanspreekt. Om te toetsen of ze hiermee op de goede weg is, wil Kunstmin voor deze gelegenheid een klankbordgroep in het leven roepen.

In de klankbordgroep is ruimte voor circa tien personen. Het idee is dat ieder van hen een bepaalde groep in de samenleving vertegenwoordigt. Kunstmin zoekt dus nadrukkelijk mensen van diverse pluimage wat betreft leeftijd, achtergrond, smaak en persoonlijkheid.

Wie het leuk lijkt om mee te denken over de programmering van Kunstmin kan een mail sturen naar programmeur Susan Duwel (susan@kunstmin.nl). Belangstellenden krijgen een aanmeldingsformulier toegestuurd. Aan klankbordgroepleden worden geen bijzondere eisen gesteld. Omdat Kunstmin zoekt naar variëteit in de klankbordgroep, is er maar beperkt ruimte voor mensen die ongeveer hetzelfde profiel hebben.

Eerste Uit In Dordrecht Markt een succes

Afgelopen weekend vond de eerste Uit In Dordrecht Markt plaats in het Energiehuis. Inwoners van Dordrecht en de regio kregen een voorproefje van wat het nieuwe culturele seizoen te bieden heeft. Het Energiehuis barstte van de activiteiten. In Machine 3 presenteerden de culturele instellingen zich en op weg daar naar toe was er in iedere lesruimte, gang, zaal en op ieder podium iets te doen, te horen, te zien of te beleven. De markt trok ruim zevenduizend bezoekers.

Aan de Uit In Dordrecht Markt deden ruim dertig verenigingen en instellingen mee waaronder Cultureel Centrum Cascade uit Hendrik-Ido-Ambacht, Theater De Willem uit Papendrecht, Big Rivers, Bibliotheek A-Z, Het Dordrechts Museum, Dordrecht Pride, vrouwenkoor Close4You, musicalorkest Timbres Divers, Stichting Beeldenpark Drechtoevers, Jazzpodium DJS, theatergroep Het Masker, Theater ZieZo, poppentheater Damiet van Dalsum, videoclub SGD en het KLEIN toneel. Uiteraard waren ook de vaste bewoners van het Energiehuis:  Bibelot, Schouwburg Kunstmin en ToBe vertegenwoordigd.

Interviews
Acteur John Buijsman en Natasja Morales van RTV Rijnmond ondervroegen prominente gasten als de Dordtse wethouder Piet Sleeking, Peter Schoon, directeur Dordrechts Museum, en Cilia Hogerzeil, artistiek leider van Muziektheater Hollands Diep over het nieuwe culturele seizoen. In de Poplounge van Bibelot kon er geswingd worden in de stille disco, alle lesruimtes van ToBe waren bezet met workshops dans, muziek, theater en kunst en design. De Popcentrale verzorgde een DJ-cursus. En wie even neerstreek in Grand Café Khotinsky kon luisteren naar singer-songwriters.

Septembermaand
In de hele maand september gonst het  van de activiteiten in het Energiehuis. Wie eens een kijkje achter de schermen wil nemen, doet er goed aan het Energiehuis te bezoeken tijdens Open Monumentendagen in het weekend van 14 en 15 september. Tussen 11.00 en 16.00 uur start ieder half uur een rondleiding. Van te voren aanmelden is niet nodig. Kijk op www.energiehuis.nl voor het volledige programma van september.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de afdeling marketing & communicatie van Schouwburg Kunstmin: tel: 078-6397970

Hieronder ziet u een korte sfeerimpressie.

sluiten

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt energiehuis.nl gebruik van cookies. Lees hier over ons privacy beleid.